Нова комисија: Алијагића имовина прецијењена седам пута

Вриједност наводно отуђених машина из занатске радионице браће Алијагић у Требињу, према процјени вјештака машинске струке Неђа Круља, је 305.000 КМ, што је седам пута мање од износа у тужбеном захтјеву, саопштио је данас новинарима у Требињу замјеник правобраниоца РС Раденко Савић. Ранију процјену вриједности машина, са вишеструко вишим износом, која је садржана у тужбеном […]

петак, новембар 18, 2011 / 16:18

Вриједност наводно отуђених машина из занатске радионице браће Алијагић у Требињу, према процјени вјештака машинске струке Неђа Круља, је 305.000 КМ, што је седам пута мање од износа у тужбеном захтјеву, саопштио је данас новинарима у Требињу замјеник правобраниоца РС Раденко Савић.

Ранију процјену вриједности машина, са вишеструко вишим износом, која је садржана у тужбеном захтјеву браће Алијагић, радио је вјештак машинке струке проф др Божидар Николић из Подгорице, који би свој налаз усмено требало да потврди на наредном рочишту у децембру.

С обзиром да се ради о двије различите процјене, предсједник Окружног привредног суда Смаил Беговић је најавио могућност новог вјештачења. За данас заказана главна расправа у Окружном привредном суду у Требињу по тужби браће Алијагић против Републике Српске и општине Требиње, на којој је требало да буде расправљано о новој процјени вриједности машина, одгођена је на захтјев тужилаца јер нису на вријеме добили налаз вјештачења.

Браћа Салих и Муамер Алијагић, као и њихов правни заступник, ни данас нису хтјели да дају изјаве за новинаре.

На наредном рочишту у децембру, осим вјештака Круља и Николића, исказ би требало да да и стечајни управник "Металца" Владо Симовић, од кога ће бити затражено да се изјасни о тврдњама из тужбеног захтјева да су машине из радионице Алијагић биле у овом предузећу и да су продате у стечајном поступку.

У тужбеном захтјеву браће Салиха и Муамера Алијагића наводи се да је Општина Требиње у току посљедњег рата изузела машине из занатске радионици "Алијагић" и додијелила их предузећу "Металац", због чега траже надокнаду штете са каматама у износу од око два и по милиона марака.

Сљедећа расправа заказана је за 13. децембар. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *