Ништа од договора у Сарајеву

У Сарајеву још један неуспјешан покушај договора око формирања новог сазива Савјета министара БиХ.  Предсједник СНСД-а Милорад Додик напустио је састанак, рекавши да је српска страна у разговорима опет показала флексибилност, али да се још једном потврдило да је проблем међу партнерима у ФБиХ. Лидер СДП-а Златко Лагумџија оптужио је лидере два ХДЗ-а да формирање […]

четвртак, новембар 17, 2011 / 17:33

У Сарајеву још један неуспјешан покушај договора око формирања новог сазива Савјета министара БиХ.

 Предсједник СНСД-а Милорад Додик напустио је састанак, рекавши да је српска страна у разговорима опет показала флексибилност, али да се још једном потврдило да је проблем међу партнерима у ФБиХ.

Лидер СДП-а Златко Лагумџија оптужио је лидере два ХДЗ-а да формирање Савјета министара условљавају реконструкцијом Владе ФБиХ.
Додик је у изјави за нашу телевизију рекао, да је лидер СДА Сулејман Тихић током састанка покушао да увођењем пописа становништва, разбије принцип паритета као основу за формирање Савјета министара БиХ што је за српску страну неприхватљиво.
Према ријечима лидера СДП-а Златка Лагумџије, предсједници СНСД-а Милорад Додик и СДС-а Младен Босић показали флексибилност у разговорима, али да то нису учинили лидери два ХДЗ-а.

"Додик и Босић покушали су у односу на почетак састанка да иду ка рјешењу", појаснио је Лагумџија на конференцији за новинаре након што је отишао са састанка, и додао, да је Додик и отишао са састанка, а да су остала четворица лидера остала да разговарају.

Он сматра да треба расписати ванредне изборе за ниво власти на нивоу БиХ, уколико у наредних 10 дана не буде постигнут договор.

Лагумџија је навео да је понудио да у будућем Савјету министара БиХ два блока добију по пет министарских мјеста од којих један блок чине странке оклупљење око "платформе" – СДП и СДА, а други остале четири странке СНСД, СДС и оба ХДЗ-а, али да то нису прихватили ХДЗ-ови.

Он је најавио да је СДП, уколико не буде постигнут договор о новом Савјету министара, спреман да се не изјашњава, односно не буде ни за, ни против у Парламентарној скупштини БиХ о три важна закона – о државној помоћи, попису становништва и војној имовини.0 КОМЕНТАРА

 1. Па докле ће изабрани представници народа и грађана о круцијалним питањима за те исте грађане и судбину ентитета и БиХ разговарати без присуства јавности, него медији чекају иза врата њихове изјаве умјесто да објективно и професионално преносе ток састанка, а онда, након тога њихове изјаве као потврду.Зашто бисмо вјеровали њиховим интерпретацијама и то често погрешним и дијаметрално супротним и различитим?

  Што се резултата наведеног скупа тиче – потврдили су да треба дефинитивно, сви одреда, да се повуку, ако им то бирачи буду дозволили, да сносе одговорност због нерада и неефикасности и да до посљедње паре оправдају трошкове које су начинили и грађане довели на просјачки штап.

  Нико више не вјеруеј у њихове „узвишене циљеве“ за добробит ентитета, Бих и народа у њима.

  Ванредни избори на свим нивоима, горе не може бити него што јесте.

 2. СДС треба да се повуче из ових разговора и не учествује у њима, а нека Додик сам проводи своју „бригу“ за Српску 😀

 3. Vanredni izbori samo da se ovim strankama koje su nas dovele do bijede, koje nisu htjele da se dogovore, i što je još gore nisu mogle da se dogovore (ko ne može nešto da uradi, znači da nije sposoban za taj posao) zabrani rad i svako političko djelovanje, a svi njihovi rukovodioci da odgovaraju za ekonomsko uništavanje naroda.
  Dosta smo ih trpili na svojoj grbači.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *