Нико неће Евробаскет 2015

Вијест да су четири земље, Француска, Њемачка, Хрватска и Италија повукле кандидатуру за домаћина наредног Европског првенства у кошарци, отвориле су нову аферу у европској кошарци. Разлог одустајања је неповјерење у професионализам ФИБА Европе. Европско првенство у кошарци 2015. године могло би да се одржи у Украјини. Ова земља је остала једини каднидат за домаћина […]

среда, децембар 14, 2011 / 20:14

Вијест да су четири земље, Француска, Њемачка, Хрватска и Италија повукле кандидатуру за домаћина наредног Европског првенства у кошарци, отвориле су нову аферу у европској кошарци. Разлог одустајања је неповјерење у професионализам ФИБА Европе.

Европско првенство у кошарци 2015. године могло би да се одржи у Украјини. Ова земља је остала једини каднидат за домаћина такмичења, пошто су четири земље повукле заједничку кандидатуру.

Као разлог одустајања ове четири земље наводи се неповјерење у професиоанлизам ФИБА Европе.

"Повлачимо се, иако смо у почетку били пуни ентузијазма и самопоуздања", навео је предсједник Француске кошаркашке федерације Жан Пјер Сјута.

Занимљиво је да је кандидатура ових држава повучена само четири дана пре него што је било предвиђено да се донсе одлука о домаћину Шампионата.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *