Не-Комерцијално: Пронађени и пљачкаши и новац

Бањолучка полиција ухапсила је Синишу Страживука (43), Аљошу Галића (31), Милана Рељића (42), Ђорђа Матића (27), Данијела Ђурђевића (24) и Раденка Жутића (26), сви из Бање Луке, осумњичене за пљачку више од милион марака из Комерцијалне банке у центру Бањe Луке. Извор који је желио да остане анониман рекао је да полиција за сада претпоставља […]

четвртак, април 21, 2011 / 09:45

Бањолучка полиција ухапсила је Синишу Страживука (43), Аљошу Галића (31), Милана Рељића (42), Ђорђа Матића (27), Данијела Ђурђевића (24) и Раденка Жутића (26), сви из Бање Луке, осумњичене за пљачку више од милион марака из Комерцијалне банке у центру Бањe Луке.

Извор који је желио да остане анониман рекао је да полиција за сада претпоставља да су Страживук, Галић, Рељић и Жутић главни починиоци пљачке, док су Матић и Ђурђевић били њихови помагачи.

У току ноћи полиција је претресла више локација на подручју Бање Луке. Опљачкани новац пронађен је на подручју општине Приједор у возилу марке "форд ескорт" сиве боје, без регистарских ознака.

Током претреса полиција је пронашла и већи дио предмета који су коришћени приликом пљачке.

Возило у којем је пронађен опљачкани новац налази се испред зграде Центра јавне безбједности Бања Лука и чувају га припадници специјалне јединице полиције.

Начелник Cентра Дарко Ћулум потврдио је јуче да је ухапшено више осумњичених лица, не наводећи њихова имена у циљу даље истраге.

Комерцијална банка у Бањој Луци опљачкана је у уторак ујутро, 19. априла. Пљачкаши су се довезли у бијелом комбију обиљеженим амблемом Агенције за обезбјеђење имовине и лица "Алфа секјурити" и опљачкали банку за око два минута.

Из Комерцијалне банке Бања Лука јуче је саопштено да су украли 1.033.000 КМ.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *