НДС: Стање у ЖРС превазићи без отпуштања

Народна демократска странка са великом забринутошћу прати ситуацију у Жељезницама Републике Српске и најављено отпуштање преко 1000 радника из овог предузећа, саопштено је из НДС. Народна демократска странка се нада да се тренутно стање у Жељезницама Републике Српске може превазићи и без великих отпуштања, јер би то био итекако тежак ударац на ионако катастрофалну социјалну […]

уторак, децембар 27, 2011 / 21:40

Народна демократска странка са великом забринутошћу прати ситуацију у Жељезницама Републике Српске и најављено отпуштање преко 1000 радника из овог предузећа, саопштено је из НДС.

Народна демократска странка се нада да се тренутно стање у Жељезницама Републике Српске може превазићи и без великих отпуштања, јер би то био итекако тежак ударац на ионако катастрофалну социјалну слику Републике Српске.

Народна демократска странка најоштрије осуђује радње и поступке претходних управа, које су ово предузеће уназад пет година девастирали и довели у ситуацију у каквој се данас налази.

“Овим путем инсистирамо да Влада Републике Српске, истражни органи и све надлежне институције, коначно утврде истину и народу јасно кажу ко је крив за данашњи положај Жељезница Републике Српске“, кажу у НДС.

Народна демократска странка захтјева да Влада РС у договору са представницима упосленика Жељезница пронађе квалитетно и дугорочно рјешење, да би се Жељезнице РС извеле на прави пут. НДС такође упозорава представнике власти да не смију да посежу за рјешењима која ће купити тренутни социјални мир, а Републику Српску поново довести у ситуацију у којој би возови, а самим тим и највећи дио производне дјелатности били паралисани.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *