НАТО опет удара по Триполију

Борбени авиони НАТО-а извршили су данас ваздушне ударе на мете у либијској пријестоници Триполију, а државна телевизија пренијела је да има цивилних жртава. "Триполи је тренутно мета напада. Има цивилних жртава", рекао је телевизијски водитељ. Ројтерсови извјештачи чули су четири експлозије и видјели дим изнад југоисточног дијела града. Прије и послије детонација чула се снажна […]

четвртак, април 14, 2011 / 19:15

Борбени авиони НАТО-а извршили су данас ваздушне ударе на мете у либијској пријестоници Триполију, а државна телевизија пренијела је да има цивилних жртава.

"Триполи је тренутно мета напада. Има цивилних жртава", рекао је телевизијски водитељ.

Ројтерсови извјештачи чули су четири експлозије и видјели дим изнад југоисточног дијела града. Прије и послије детонација чула се снажна противавионска ватра.

Очевици наводе да су авиони међународне коалиције повећали број летова изнад главног града Либије и да су могли да се чују изнад Триполија током јутра и поподнева.

Генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен изјавио је у Берлину да ће Алијанса осигурати све неопходне ресурсе за извођење војне операције у Либији.

Он је послије састанка са министрима спољних послова земаља Алијансе рекао да ће НАТО "одржати висок оперативни темпо против легитимних мета".

Он је нагласио да ће Алијанса вршити притисак све док снаге либијског лидера Моамера Гадафија не обуставе нападе на цивиле и повуку се у своје базе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *