Највећи успјех БиХ стварања једне војске послије три зараћене

Предсједавајућа Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић оцијенила је у разговору са замјеником помоћника државног секретара за одбрану САД Евелин Фаркас да је највећи успјех БиХ у сектору одбране чињеница да су Оружане снаге створене од три војске које су међусобно ратовале. Она је, међутим, напоменула да је то достигнуће […]

среда, октобар 3, 2012 / 07:02

Предсједавајућа Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић оцијенила је у разговору са замјеником помоћника државног секретара за одбрану САД Евелин Фаркас да је највећи успјех БиХ у сектору одбране чињеница да су Оружане снаге створене од три војске које су међусобно ратовале.

Она је, међутим, напоменула да је то достигнуће из претходних година, које данас не може бити третирано као једини успјех.

Мајкићева је истакла да у различитим дијеловима БиХ не постоји исти степен заинтересованости за улазак у НАТО, због чега би било корисно грађане информисати шта би чланство у Алијанси практично значило, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Она је нагласила да је Заједничка комисија за одбрану и безбједност БиХ постала препознатљива у региону по резултатима свог рада.

Замјеник предсједавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ Шефик Џаферовић оцијенио је да је будућност региона у НАТО.

"На тај начин ће бити релаксирани односи у БиХ и цијелој регији, што је веома важно за будућност ових простора", рекао је Џаферовић.

Фаркасова је током разговора, у име Министарства одбране и Владе САД, захвалила на учешћу припадника Оружаних снага БиХ у Мировној мисији у Авганистану.

Она је нагласила да је за стабилност БиХ важан улазак у ЕУ, као и трансатлантске интеграције.

"Подржавамо Дејтонски споразум и забринути смо због изјава које су у колизији са Дејтоном, као и због укупне политичке ситуације у БиХ, јер то БиХ удаљава од фокуса – чланства у НАТО и добијања кандидатског статуса за ЕУ", рекла је Фаркасова.

Данашњем састанку у Сарајеву присуствовао је и војни аташе САД у БиХ бригадир Скот Милер.0 КОМЕНТАРА

  1. Ма нарочит успјех је то што БХ војници не спавају у касарнама него по хотелима, то је сигурно у складу са еУропским вриједностима.

  2. Kako to smije reći, sram je bilo, sad će bolesni precjednik da je da odradi spanking. Kad se samo sjetim kao mlad i glup(to mi je ostalo:))povjerovah iskreno u priče mrskog mi prcjednika kako će oružane snage biti ukinute i kako će sav novac namijenjen za odbranu i posljednje dane biti potrošen za informatičko opismenjavanje omladine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *