На митингу потврђена народна снага брчанског СДС-а

Митинг ОО СДС Брчко који је синоћ одржан на Тргу правде био је кулминација и огледало снаге СДС-а у Брчком, што је потврдило и присуство више хиљада Брчака. Уз снажне одјеке громогласних аплауза поздрављен је, с правом се може рећи, побједнички тим СДС-а за парламент дистрикта, коме је подршка стигла и од челних људи СДС-а: […]

петак, октобар 5, 2012 / 19:04

Митинг ОО СДС Брчко који је синоћ одржан на Тргу правде био је кулминација и огледало снаге СДС-а у Брчком, што је потврдило и присуство више хиљада Брчака.

Уз снажне одјеке громогласних аплауза поздрављен је, с правом се може рећи, побједнички тим СДС-а за парламент дистрикта, коме је подршка стигла и од челних људи СДС-а: предсједника Младена Босића, члана Главног одбора Мирка Шаровића, потпредсједника Огњена Тадића и шефа Клуба посланика СДС у НС РС Вукоте Говедарице.

Носилац листе др. Милан Пурић истакао је да кандидатски тим СДС представљају одговорни, поштени и способни људи, најбољи из редова СДС-а, људи који су спремни да се боре за очување српских националних интереса на овим просторима, а прије свега за равноправност Срба са друга два конститутивна народа, са нагласком на развој локалне заједнице у којој живе, што је СДС доказала у протеклом периоду.

"Положај Срба у Брчком није загарантован ни арбитражном одлуком, нити било којим правним документом, те је на нама остало да тај положај осигурамо", напоменуо је Пурић и додао да то СДС може да уради само уз подршку грађана који седмог октобра требају бити усаглашени и не смију заборавити да није свеједно како гласати у Брчком.

На важност ове чињенице указао је предсједник СДС и наш суграђанин Младен Босић. Он је подсјетио да је СДС основана прије више од двије деценије са једним јединим циљем – очување интереса Срба западно од ријеке Дрине и у томе је и успјела, јер како је истакао, данас имамо Републику Српску и Брчко које је њено десно и лијево плућно крило.

С тога, нагласио је Босић, локални избори у Брчком нису обични, јер колику снагу и колики дио власти ће имати Срби у Дистрикту зависи од броја српских представника у брчанској Скупштини. Зато, поручио је Босић, даља судбина Срба на овом подручју, а тиме и Републике Српске у цјелини, зависиће искључиво од грађана који ће о томе одлуку донијети седмог октобра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *