МУП: Саслушано пет лица због дјечије порнографије

БАЊА ЛУКА – Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске саслушали су данас пет лица, која су осумњичена за искориштавање дјеце и малољетника за порнографију, те одузели рачунарску опрему и одређену количину оружја и муниције, изјавила је Срни портпарол МУП-а Мирна Шоја. Претреси су извршени у оквиру међународних полицијских акција, усмјерених на сузбијање свјетске мреже […]

четвртак, март 24, 2011 / 12:49

БАЊА ЛУКА – Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске саслушали су данас пет лица, која су осумњичена за искориштавање дјеце и малољетника за порнографију, те одузели рачунарску опрему и одређену количину оружја и муниције, изјавила је Срни портпарол МУП-а Мирна Шоја.

Претреси су извршени у оквиру међународних полицијских акција, усмјерених на сузбијање свјетске мреже искориштавања дјеце и малољетника за дјечију порнографију посредством интернета.

Портпарол МУП-а прецизирала је да су претресене три локације – на подручју Бањалуке, Приједора и Шамца, те да је том приликом полиција пронашла и одузела више рачунара, дигиталних оптичких дискова, мобилних телефона, УСБ меморија, као и оружје и муницију.

Шоја је истакла да ће против ових пет лица надлежним тужилаштвима биће поднесен извјештај због постојања основа сумње да су починила кривично дјело искориштавање дјеце и малољетних лица за порнографију, као и кривично дјело производња и приказивање дјечије порнографије.

Вишедневни претреси, који су окончани данас, обављени су на основу информација Интерпола у Луксембургу, Лондону и Њемачкој.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *