MУП РС: У акцији “Трио“ ухапшено 57 људи

У међународној полицијској акцији „Трио“ на разбијању трговине дрогом ухапшено је 57 лица у Републици Српској, Федерацији БиХ и Црној Гори а заплијењено је 350 килограма дроге сканк. Портпарол МУП-а Српске Мирна Шоја изјавила је Срни да је у Српској данас ухапшено седам лица, у Федерацији шест, у Црној Гори 17 лица, а раније је […]

понедељак, децембар 26, 2011 / 12:47

У међународној полицијској акцији „Трио“ на разбијању трговине дрогом ухапшено је 57 лица у Републици Српској, Федерацији БиХ и Црној Гори а заплијењено је 350 килограма дроге сканк.

Портпарол МУП-а Српске Мирна Шоја изјавила је Срни да је у Српској данас ухапшено седам лица, у Федерацији шест, у Црној Гори 17 лица, а раније је у истој акцији у Српској ухапшено седам лица и 20 у Црној Гори.

Полиција Српске претресла је данас 10 локација у Српској, а Агенција за истраге и заштиту девет локација у Федерацији. Претреси су извршени и у Црној Гори и Албанији.

Ова организована криминална група трговала је дрогом марихуана /сканк/ из Албаније, преко Црне Горе на територију БиХ и дистрибуирала је у Хрватску.

Акција "Трио" трајала је шест мјесеци, а у 18 запљена дроге са подручја Српске, Црне Горе и Србије укупно је одузето 350 килограма сканка.

Ухапшени се налазе на криминалистичкој обради и сутра ће бити предати у надлежност Тужилаштва БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *