Moсква: Опозиција добила дозволу да прави митинг

Московске власти одобриле су да опозициони митинг „За фер изборе“, заказан за суботу, у 14 часова, буде одржан на Тргу Балотнаја. Првобитно, договор је био да митинг буде одржан на Тргу Револуције у центру града, како су раније најавили организатори. Како је синоћ потврђено у канцеларији градоначелника Москве, одобрено је да се на митингу окупи […]

петак, децембар 9, 2011 / 13:54

Московске власти одобриле су да опозициони митинг „За фер изборе“, заказан за суботу, у 14 часова, буде одржан на Тргу Балотнаја.

Првобитно, договор је био да митинг буде одржан на Тргу Револуције у центру града, како су раније најавили организатори.

Како је синоћ потврђено у канцеларији градоначелника Москве, одобрено је да се на митингу окупи 30.000 људи, уместо 300 за колико су раније били спремни да дају дозволу на Тргу Револуције, који се налази близу Кремља, јавио је радио "Ехо Москве".
Трг Балотнаја налази се на острву ријеке Москве, такође недалеко од Кремља, Храма Христа Спаситеља и споменика Петру Великом, а са копном је повезан са неколико мостова и до њега се лако стиже подземном жељезницом.

Према наводима канцеларије градоначелника, власти су предложиле промјену локације, јер Трг Револуције није довољно велики да би примио све заинтересоване за овај скуп.

Оне који, ипак, буду дошли на првобитно заказану локацију, полиција ће упутити ка новој.

Најављени протестни скуп требало би да буде један од највећих одржаних у Москви протеклих деценија, а први легално одржан у серији протеста који су услиједили након саопштавања резултата парламентарних избора одржаних 4. децембра на којима је побиједила Јединствена Русија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *