Молдавски комунисти протестовали против власти

Око 15.000 присталица Комунистичке партије демонстрирало је данас у Кишињеву, главном граду Молдавије, тражећи остваку владе коју сматрају превише прозападну. Демонстранти, већином старије особе, затражили су оставку премијера Влада Филата и владајуће Алијансе за европске интеграције. „Овом земљом се управља из Брисела, САД и Букирешта. Да ли је то оно што желимо”, запитао је Јурие […]

недеља, децембар 11, 2011 / 08:46

Око 15.000 присталица Комунистичке партије демонстрирало је данас у Кишињеву, главном граду Молдавије, тражећи остваку владе коју сматрају превише прозападну.

Демонстранти, већином старије особе, затражили су оставку премијера Влада Филата и владајуће Алијансе за европске интеграције.

„Овом земљом се управља из Брисела, САД и Букирешта. Да ли је то оно што желимо”, запитао је Јурие Мунтеан, истакнути званичник проруске Комунистичке партије, пренијела је агенција АП.

Молдавија, која има 4,1 милион становника, једна је од најсиромашнијих европских земаља са просјечном мјесечном платом од 200 евра. Процјењује се да у иностранству ради око 600.000 грађана Молдавије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *