Младен Плоскић најбољи спортиста Српске у 2011.

Каратиста добојске „Слоге“ Младен Плоскић проглашен је вечерас за најбољег спортисту Републике Српске у 2011. години, на 57. Избору десет најбољих спортиста Српске у организацији „Гласа Српске“. Друго мјесто припало је рукометашици бањалучког "Борца" Драгани Максимовић, а треће одбојкашици "Јединства" из Брчког Александри Видовић. Међу 10 најбољих спортиста Српске у овој години су и атлетичарка […]

среда, децембар 21, 2011 / 22:33

Каратиста добојске „Слоге“ Младен Плоскић проглашен је вечерас за најбољег спортисту Републике Српске у 2011. години, на 57. Избору десет најбољих спортиста Српске у организацији „Гласа Српске“.

Друго мјесто припало је рукометашици бањалучког "Борца" Драгани Максимовић, а треће одбојкашици "Јединства" из Брчког Александри Видовић.

Међу 10 најбољих спортиста Српске у овој години су и атлетичарка соколачког "Гласинца" Горана Цвијетић, фудбалер бањалучког "Борца" Срђан Граховац, боксер бањалучке "Славије" Велибор Видовић, бициклиста бањалучког "БСК"-а Никица Атлагић, аутомобилиста бањалучког "Продрајвера" Борис Миљевић, пливачица требињског "Леотара" Ивана Нинковић и кошаркашица "Младог Крајишника" Милица Деура.

Најбољим спортистом по избору читалаца "Гласа Српске" проглашен је Младен Плоскић, а награда "Златно перо Лимун Папић" за најбољег спортског новинара припала је уреднику спортског програма Радио-телевизије Републике Српске Немањи Бабићу.

Жири, којим је предсједавао прослављени фудбалер Младен Крстајић, додијелио је и плакете за изузетан спортски допринос Николини Јовић, за дугогодишњи допринос развоју спорта Николи Лакићу, за допринос развоју спорта лица са инвалидитетом Миодрагу Гајићу, те за изузетан спортски подухват Николи Радановићу и за допринос и унапређење специјалних и паралелних веза Србије и Републике Српске у области спорта Новаку Грбићу.

Најуспјешнијом спортском манифестацијом у овој години проглашено је Европско првенство за јуниоре и сениоре у кајаку и кануу на дивљим водама.

Предсједник Владе Српске Александар Џомбић, као предсједник Организационог одбора манифестације, рекао је да су спортисти најбољи амбасадори Републике Српске и изразио увјерење да ће Српска у наредном периоду имати спортисте за понос.

Он је оцијенио да је овогодишња манифестација значајна и због чињенице да Српска у јануару слави 20 година свог постојања и да ће јој спортска породица међу првима честитати јубилеј.

"Сви смо поносни на наше спортске раднике и клубове који су у овој години на међународној сцени проносили славу Републике Српске и показали да смо спртска нација", рекао је Џомбић.

Спортистима су награде свечано уручили прослављени српски и југословенски спортисти Владимир Грбић, Драган Џајић, Предраг Мијатовић, Младен Крстајић и Веселин Вујовић.

Избору су присуствовали потпредсједник Српске Емил Влајки, министри у Влади Републике Српске, представници спортских клубова, културног и јавног живота Српске, а у умјетничком дијелу програма наступила је естрадна умјетница Романа Панић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *