Мићић: Буџет града Бијељине стабилан

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је данас да је буџет града стабилан и да ће у наредном периоду све обавезе према буџетским корисницима бити на вријеме измириване. Он је истакао да је ребалансираним буџетом, на терет јавне и личне потрошње, покривено 3.000.000 КМ дугова што је, како је прецизирао, и највећа вриједност ребаланса буџета. "Успјели […]

понедељак, јун 17, 2013 / 10:56

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је данас да је буџет града стабилан и да ће у наредном периоду све обавезе према буџетским корисницима бити на вријеме измириване.

Он је истакао да је ребалансираним буџетом, на терет јавне и личне потрошње, покривено 3.000.000 КМ дугова што је, како је прецизирао, и највећа вриједност ребаланса буџета.

"Успјели смо да стабилизујемо расходе и приходе, бирачке одборе исплатили смо у цијелости, а успјели смо и да исплатимо све материјалне трошкове средњих школа из прошле године", рекао је Мићић на конференцији за новинаре.

Он је додао да су Центру за социјални рад успјели да исплате сва дуговања за првих пет мјесеци ове године, те да ће бити настављена исплата првог квартала и осталим буџетским корисницима.

"Сада смо са једним мјесецом закашњења испунили све обавезе из буџета, захваљујући и ребалансу и ономе што смо имали, један дио прихода од пореза на имовину, а знатно мањи од ПДВ-а", рекао је Мићић.

Он је најавио наставак пројекта изградње и завршетка кућа за породице погинулих бораца и ратних војних инвалида.

Ријеч је о 20-ак кућа од којих је у прошлој години урађено 11, а сада је завршена јавна набавка и потписан уговор о изградњи још пет кућа.

Свим удружењима, рекао је Мићић, којима се дуговало у претходном периоду, биће исплаћена заостала дуговања до краја јуна.

Координатор традиционалне манифестације "Златни котлић" Миодраг Ђукић најавио је да ће ове године на локацији "Пет језера" манифестација почети 5. јула, те изразио очекивање да ће и ове, као и претходних година, бити значајно посјећена.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *