Ми пут свој знамо- Пут БогоЧовјека!

РИМ- Папа Бенедикт Шеснаести учествовао је први пут у телевизијском програму и директно одговорио на неколико питања гледалаца из читавог свијета, а снимак је емитован на италијанској телевизији на Велики петак. Бенедикт је, попут свог претходника Јована Павла Другог, раније давао телевизијске интервјуе, али је сада предузео нови корак ступањем у директан контат са гледаоцима. […]

петак, април 22, 2011 / 16:44

РИМ- Папа Бенедикт Шеснаести учествовао је први пут у телевизијском програму и директно одговорио на неколико питања гледалаца из читавог свијета, а снимак је емитован на италијанској телевизији на Велики петак.

Бенедикт је, попут свог претходника Јована Павла Другог, раније давао телевизијске интервјуе, али је сада предузео нови корак ступањем у директан контат са гледаоцима.

Интеракција је била под стриктним надзором ватиканских званичника, а емитовање ове емисије представља папин покушај да освјежи имиџ Католичке цркве. Бенедикт се јуче јавно пожалио на слабљење вјере у западним земљама.

Програм под називом "У Његовој слици" емитован је у послијеподневним сатима, када је, према вјеровању, Исус умро. Папа је одговорио на седам питања одабраних учесника из читавог свијета. Програм је имао познат формат телевизијске емисије са панелом стручњака и публиком у студију, а Бенедиктови раније снимљени одговори емитовани су путем видео-линка.

Папа је, сједећи за својим столом, рекао мајци човјека који је већ дуго у коми да је душа њеног сина још у његовом тијелу и да он може да осјети присуство љубави.

Седмогодишња дјевојчица из Јапана затражила је објашњење за патње своје земље послије разорног земљотреса и цунамија 11. марта и погибије око 28 000 људи, а папа је указао на Исуса и рекао да патње нису узалудне.

"Немамо одговоре, али знамо да је Исус патио као и ви", рекао је папа.

Једна муслиманка из Обале Слоноваче затражила је савјет за земљу која се опоравља од унутрашњег сукоба у којем је погинуло најмање 1 500 људи, а милиони расељени. Папа је рекао да људи треба да се угледају на Христа, јер је он примјер мира.

"Насиље никада не долази од Бога, никада не доноси ништа добро. То је деструктивно средство, а не пут за спас од тешкоћа", додао је папа.

Бенедикт је рекао једном младићу из Ирака да Католичка црква охрабрује дијалог међу религијама. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *