Meксико: Распуштена полиција у Веракрузу

Власти мексичке државе Веракруз, преплављене насиљем повезаним са дрогом, распустиле су цјелокупне полицијске снаге у главној луци Веракруз и саопштиле да ће њихове дужности преузети морнарица. Влада државе Веракруз саопштила је да је то дио напора за искорјењивање корупције и да означава почетак од нуле у граду Веракруз, пренијела је агенција АП. Портпарол владе Ђина […]

четвртак, децембар 22, 2011 / 09:55

Власти мексичке државе Веракруз, преплављене насиљем повезаним са дрогом, распустиле су цјелокупне полицијске снаге у главној луци Веракруз и саопштиле да ће њихове дужности преузети морнарица.

Влада државе Веракруз саопштила је да је то дио напора за искорјењивање корупције и да означава почетак од нуле у граду Веракруз, пренијела је агенција АП.

Портпарол владе Ђина Домингес рекла је данас да је отпуштено 800 полицијских официра и 300 административних радника. Она је на конференцији за штампу рекла да они могу и даље да конкуришу за посао у полицији, али да морају да испуне строже стандарде.

У Мексику војска помаже полицији у рату са нарко картелима од децембра 2006. године. За шест година, колико траје рат против дроге, живот је изгубило више од 45.000 људи, углавном, цивила.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *