Meдведев: Прошли смо боље него на децембарским изборима за Думу

Премијер Русије Дмитриј Медведев изјавио је да је Јединствена Русија прошла боље на јединственом дану за гласање него на децембарским изборима за Државну думу.  Резултати показују да су на јучерашњим изборима за губернаторе у пет области побиједили кандидати Јединствене Русије, као и вођство те партије на изборима за парламенте у шест региона и у највећем […]

понедељак, октобар 15, 2012 / 12:04

Премијер Русије Дмитриј Медведев изјавио је да је Јединствена Русија прошла боље на јединственом дану за гласање него на децембарским изборима за Државну думу.

 Резултати показују да су на јучерашњим изборима за губернаторе у пет области побиједили кандидати Јединствене Русије, као и вођство те партије на изборима за парламенте у шест региона и у највећем броју изборних трка на локалном нивоу.

– Сви су очекивали партијски фијаско послије избора у децембру, хајде да поштено признамо и не зато што је партија лоше прошла, него су сви говорили да "све измиче из руку". Ништа се од тога није десило – рекао је Медведев синоћ на регионалном савјетовању.
Лидер "јединоруса" је констатовао да су "избори одржани по новим правилима и цивилизовано" и да "нико није уочио било какве значајније нерегуларности", наведено је на сајту Јединствене партије.

Медведев је додао да партија не треба да се "наслађује својом моћи" и партијским колегама предложио да се "не размећу", него да "запну" и испуне све што је партија обећала.

– То ће бити најбоља реализација аванса које је партија добила на тим првим изборима по новим правилима – поручио је премијер. Подаци Централне изборне комисије о изборима на различитим нивоима показују да је одзив бирача био слаб у свим крајевима земље, а опозиција и независни посматрачи тврде да је било озбиљних нерегуларности.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *