Маракана суспендована до коначне одлуке

Стадион Црвене звезде привремено је суспендован због инцидента током утакмице са Паритизаном прошле суботе, закључила је данас Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије. То значи да првенствене и Куп утакмице неће моћи да се играју уз присуство публике. Против Црвене звезде покренут је прекршајни поступак због слабе организације 141. вечитог дербија, док је против Партизана покренут […]

четвртак, децембар 1, 2011 / 16:24

Стадион Црвене звезде привремено је суспендован због инцидента током утакмице са Паритизаном прошле суботе, закључила је данас Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије.

То значи да првенствене и Куп утакмице неће моћи да се играју уз присуство публике.

Против Црвене звезде покренут је прекршајни поступак због слабе организације 141. вечитог дербија, док је против Партизана покренут поступак због понашања његових навијача.

Дисциплинска комисија ФШ покренула је поступак и затражила изјашњење од замјеника спортског директора Црвена звезда Горана Василијевића, као и спортског директора Партизана Младена Крстајића.

Затражено је да се изјасни и тренер Партизана Александар Станојевић.

Дисциплинска комисија затражила је допунске извјештаје од делегата на 141. вечитом дербију. Миодрага Поповића, као и специјалних контролора за безбједност Светислава Радосављевића и Милована Лапчевића и представника судијске тројке.

Делегат утакмице Поповић мораће да се изјасни зашто је постигнут договор да играчи Партизана на полувремену остану на терену и не оду у свлачионице.

Поповић ће морати да наведе да ли је од специјалних контролора за безбједност упозорен да на стадиону није присутан довољан број редара и да детаљно опише „непристојно понашање” тренера Станојевића према противничком колеги Роберту Просинечком.

Делегат је такође обавезан да се изјасни зашто је у средствима јавног информисања коментарисао спорне моменте прије доношења одлуке од стране надлежног дисциплинског органа.

Четврти судије утакмице Драган Крстић мораће да поднесе допунски извјештај о дешавањима у 45. минуту сусрета између два клуба, да ли је извршио контролу лица на додатним техничким клупама обе екипе и да објасни како су се појавила непозната и неслужбена лица у рестриктивном простору.

„О покренутим поступцима дисциплинског органа ФШ донећемо одлуку на наредној седници Дисциплинске комисије ФШ, а коју смо дисциплинских поступака према неким другим лицима одлучићемо по добијању наведених допунских извјештаја”, рекао је председницк Дисциплинске комисије ФШ Слободан Пајовић по завршетку сједнице.

На утакмици 13. кола домаћег првенства, која је одиграна у суботу, 26. новембра , Партизан је са 2:0 побиједио Црвену звезду, а сусрет је обиљежило више инцидената на и ван терена.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *