Maкедонијa: Улаз у Охрид се плаћа

Туристи који желе да посјете највећи македонски туристички центар Охрид убудуће ће морати да плате један евро, рекао је градоначелник Охрида Александар Петрески. Он је рекао да ће бити постављене три рампе за наплату туристичке таксе што представља борбу са викенд-туристима, који уживају у граду, а нису велики потрошачи. "Постоји велики број викендаша који долазе […]

субота, новембар 19, 2011 / 15:33

Туристи који желе да посјете највећи македонски туристички центар Охрид убудуће ће морати да плате један евро, рекао је градоначелник Охрида Александар Петрески.

Он је рекао да ће бити постављене три рампе за наплату туристичке таксе што представља борбу са викенд-туристима, који уживају у граду, а нису велики потрошачи.

"Постоји велики број викендаша који долазе у Охриду на један дан и не троше новац. Значи, носе храну од куће, заузимају мјеста са аутомобила, сједе на плажи, једу и пију оно што су донијели и остављају ђубре, које неко треба да уклони. То општину кошта пуно", рекао је Петрески.

Градоначелник Охрида најавио је и увођење годишње таксе у износу од 100 до 200 евра за власнике викендица и апартмана.

У Охриду је за девет мјесеци ове године остварено 426.603 ноћења. Овај град се налази на сјевероисточној обали Охридског језера и има око 55 000 становника.

Охрид и Охридско језеро се од 1980. године налазе на списку свјетске баштине УНЕСКО-аОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *