Мајкић: Далеко смо од праве борбе против тероризма

Предсједавајућа Заједничке комисије за одбрану и безбједност парламента БиХ Душанка Мајкић рекла је Срни да охрабрује данашња акција Сипе, у којој је ухапшено пет лица која се доводе у везу са тероризмом, али да је БиХ далеко од стварног покушаја да се избори са тероризмом. "Анализе говоре да је БиХ постала мека за покрете који […]

среда, октобар 10, 2012 / 20:15

Предсједавајућа Заједничке комисије за одбрану и безбједност парламента БиХ Душанка Мајкић рекла је Срни да охрабрује данашња акција Сипе, у којој је ухапшено пет лица која се доводе у везу са тероризмом, али да је БиХ далеко од стварног покушаја да се избори са тероризмом.

"Анализе говоре да је БиХ постала мека за покрете који се баве тероризмом. Ниједном није покушано да се утврди ко дјелује у појединим страним амбасадама у БиХ и вјерским објектима и ко плаћа такво дјеловање", рекла је Мајкићева.

Она истиче да поједини политички кругови у Сарајеву нису у стању и не желе да се суоче са тим проблемом, јер је питање терористичког покрета углавном везано за радикални ислам, који све чешће налази свој замах и мјесто за развој у БиХ.

Мајкићева је навела да је тероризам у БиХ очигледан, јер се, како каже, свако мало времена догоди неки терористички напад.

"Објективно, БиХ на плану борбе против тероризма не чини много. Министарство безбједности, које је кључно у координацији безбједносних агенција, треба да прати на који начин се извршава Стратегија за борбу против тероризма, што апсолутно не чини", рекла је Мајкићева.

Она је истакла да све агенције морају имати као приоритетан задатак борбу против тероризма, али да јавност не може бити мирна и спокојна, јер однос кључних институција, као што је Министарство безбједности БиХ, не улијева довољно повјерења да су учинили све да би овакве ствари биле предупријеђене и онемогућено разним терористичким покретима да раде у БиХ.

"Заједничка комисија за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ није завршила расправу о спровођењу Стратегије за борбу против тероризма зато што је Министарство безбједности БиХ доставило материјал који не може квалитетно да послужи Комисији за расправу", рекла је Мајкићева.

Она је истакла да нарочито није могуће видјети који су то механизми које је Министарство безбједности БиХ предузело да се истински суочи са тероризмом.

Према њеним ријечима, Стратегија и акциони план, који из ње треба да проистекне, представљају методе којима БиХ треба да се избори или бар покуша борити са тероризмом.

Припадници Сипе ухапсили су данас на подручју Сарајевског, Зеничко-добојског, Тузланског и Унско-санског кантона пет лица која се доводе у везу са тероризмом.

Ради прикупљања материјалних доказа који се могу довести у везу са тероризмом, данас су на подручју Сарајева, Завидовића, Живиница, Бановића, Горње Маоче и Бужима извршени и претреси осам станова и других пратећих објеката која су користила ухапшена лица.0 КОМЕНТАРА

  1. Daleko si i ti od normanog, postenoga, daleko si od svega sto je ljudsko. Najveci terorista koji terorise svoj narod i RS je tvoj firci, tvoja razbojnickopljackaska banda. Teroristi nemaju ovdje sta da traze kad vi umjesto njih odradjujete posao. Otimate, kradete, lazete, rusite, unistavate, tjerate nam djecu po bijelom svijetu, ne izvlacite svoje sape iz nasih dzepova, zaduzujete nas, … Najkrace: unistavate nas organizovano i sistematski.

  2. Који си ми ти па сад „намјештај“, да и ти причаш о тероризму.

    Распетљајдер нам нешто о „Болету -терористи“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *