Љубић одлази са чела ХДЗ 1990

Предсједник ХДЗ-а 1990 Божо Љубић саопштио је да одлази са ове функције, а досадашњи потпредсједник странке Мартин Рагуж најавио је да ће се кандидовати за предсједника партије на страначком сабору, који ће бити одржан 6. јула у Сарајеву. Љубић је најавио да се неће кандидовати за предсједника, али да ће наставити политички ангажман у раду […]

недеља, јун 2, 2013 / 12:09

Предсједник ХДЗ-а 1990 Божо Љубић саопштио је да одлази са ове функције, а досадашњи потпредсједник странке Мартин Рагуж најавио је да ће се кандидовати за предсједника партије на страначком сабору, који ће бити одржан 6. јула у Сарајеву.

Љубић је најавио да се неће кандидовати за предсједника, али да ће наставити политички ангажман у раду Хрватског народног сабора.

"Остајем у политици, али своје политичко дјеловање првенствено видим кроз институције Хрватског народног сабора и свој посланички мандат у парламенту БиХ. Истрајаћу на унапређењу хрватског политичког заједништва, што не мора значити и страначко јединство, а још мање једноумље", наводи се у Љубићевом писму члановима ХДЗ-а 1990, које је објављено на интернет страници странке.

Љубић, који је на челу ХДЗ-а 1990 провео седам година, најавио је да ће подржати страначког кандидата за предсједника зависно од тога колико ће његова политика "слиједити унутархрватску сарадњу и заједништво, у којој мјери ће бити аутентичан представник хрватске политичке воље у БиХ".

Рагуж је кандидатуру за предсједника ХДЗ-а 1990 службено најавио јуче у Витезу.

"ХДЗ 1990 ће постати најквалитетнија странка Хрвата у БиХ, која ће вратити дигнитет представљању Хрвата, подстаћи јачање привредног, социјалног, образовног, културног и осталих процеса и постати кључ рјешења хрватске политике у БиХ", истакао је Рагуж.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *