Лагумџија: Спремни смо да формирамо државну власт са два ХДЗ-а и СДС-ом

Предсједник СДП-a БиХ Златко Лагумџија сматра да би најпрактичније и најлогичније било да владајућа коалиција у Републици Српској и странке потписнице платформе формирају власт на нивоу БиХ. Он је у одвојеним разговорима са амбасадорима Турске и Словеније у БиХ Вефаханом Оџаком и Андрејом Граселијем истакао да су потписници платформе спремни да уђу у формирање власти […]

четвртак, април 21, 2011 / 17:38

Предсједник СДП-a БиХ Златко Лагумџија сматра да би најпрактичније и најлогичније било да владајућа коалиција у Републици Српској и странке потписнице платформе формирају власт на нивоу БиХ.

Он је у одвојеним разговорима са амбасадорима Турске и Словеније у БиХ Вефаханом Оџаком и Андрејом Граселијем истакао да су потписници платформе спремни да уђу у формирање власти и са два ХДЗ-а и СДС-ом, само ако би то била широка коалиција спремна да одговорно уђе у уставне промјене и направи конкретну подјелу одговорности уз одговарајућу партиципацију међународне заједнице.

Лагумџија је навео да је СДП одмах спреман да формира Савјет министара БиХ "који ће радити у име и за рачун обичних људи" и чији ће циљ бити да крај свог мандата 2014. године обиљежи уласком БиХ у НАТО и започетим процесом преговора за чланство у ЕУ.

Лагумџија сматра да би на том путу први кораци нове власти требало да буду сагласност о попису становништва, закони о државној помоћи и војној имовини, саопштено је из СДП-а БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *