Kучан: У БиХ је само РС функционална

За Републику Српску (РС) у овом тренутку може се тврдити да је функционална, што није случај са Федерацијом БиХ (ФБиХ) и самом БиХ, изјавио је бивши предсједник Словеније Милан Кучан.  Да би БиХ била функционална, према Кучановим ријечима, потребан је консензус међу представницима њених народа. Он сматра да чињеница да више од годину дана након […]

недеља, новембар 27, 2011 / 11:28

За Републику Српску (РС) у овом тренутку може се тврдити да је функционална, што није случај са Федерацијом БиХ (ФБиХ) и самом БиХ, изјавио је бивши предсједник Словеније Милан Кучан.

 Да би БиХ била функционална, према Кучановим ријечима, потребан је консензус међу представницима њених народа.

Он сматра да чињеница да више од годину дана након избора нису формиране власти на нивоу БиХ довољно говори о незаинтересованости међународне заједнице за збивања у БиХ.

Као један од кључних проблема у функционисању ФБиХ Кучан је навео да се Хрвати у Федерацији институционално осјећају ускраћенима, пренио је "Вечерњи лист" у издању за БиХ.

"Међутим, о томе не може бринути само држава БиХ, него у то мора бити укључена међународна заједница која мора имати одговорност за БиХ", рекао је Кучан на свечаности у Љубљани у организацији Културно-просвјетног завода Авероес (Averroes) поводом 25. новембра, дана који дио ФБиХ прославља као "дан државности".
Словеначка Влада именовала је прошле године у новембру Кучана за специјалног изасланика Словеније за БиХ.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *