Криви ум Кривокапићев: Његоша пребацују у друштво злочинаца

Предсједник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић оцијенио је данас да митрополит Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори Амфилохије, иницијативом да се Петар Петровић Његош прогласи за свеца, покушава да великог црногорског песника и државника смјести заједно са злочинцима које је та црква раније прогласила за свеце. "Они чији су хероји и свеци били злочинци […]

среда, мај 22, 2013 / 10:29

Предсједник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић оцијенио је данас да митрополит Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори Амфилохије, иницијативом да се Петар Петровић Његош прогласи за свеца, покушава да великог црногорског песника и државника смјести заједно са злочинцима које је та црква раније прогласила за свеце.

"Они чији су хероји и свеци били злочинци после Другог свјетског рата и после овог рата, морају да покушају да се сакрију иза црногорске чистоте", рекао је Кривокапић на Ловћену, гдје је положио вијенац на гроб владике Петра Другог Петровића Његоша.

Амфилохијева иницијатива, према Кривокапићевој оцјени, још више показује "колико су (злочинци) црни и супротни овој црногорској чистоти".

Предсједник парарелигиозне невладине организације Црногорска православна црква Мираш Дедеић, звани митрополит Михаило, данас је изјавио да митрополит Амфилохије покушава да Његоша укључи у "друштво разбојника", тиме што га предлаже за свеца Српске православне цркве.

Према ријечима самозваног митрополита Михаила, није искључено да "сиромах Амфилохије" и себе прогласи свецем.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *