Коштуница: Нова власт се не клања слијепо Бриселу

Предсједник Демократске странке Србије Војислав Коштуница рекао је да је Србији данас потребна нова политика, самопоштовање и раскид са сваком политиком која туђе интересе ставља изнад интереса државе. Коштуница је на сједници Главног одбора ДСС-а у Београду похвалио нову власт у Србији, јер се "не клања слијепо Бриселу". Он је оцијенио да је добро што […]

недеља, октобар 7, 2012 / 16:25

Предсједник Демократске странке Србије Војислав Коштуница рекао је да је Србији данас потребна нова политика, самопоштовање и раскид са сваком политиком која туђе интересе ставља изнад интереса државе.

Коштуница је на сједници Главног одбора ДСС-а у Београду похвалио нову власт у Србији, јер се "не клања слијепо Бриселу".

Он је оцијенио да је добро што је нова власт свјесна дубине економске кризе, али је закључио да не може бити напретка за српску привреду док је год на снази за Србију неповољан Споразум о стабилизацији и придруживању ЕУ.

"Ипак, нова власт још сматра да Србија треба да буде чланица ЕУ. А колика Србија, у којим границама, са или без Косова може да уђе у ЕУ? Одговор ваљда сви знамо. Брисел Србију види тачно до интегрисано управљаних прелаза. То је за ЕУ граница Србије", рекао је Коштуница.

Подсјећајући на став нових власти да ће поштовати постигнуте споразуме у вези са Косовом и Метохијом, Коштуница је нагласио да, ипак, нико нема обавезу да проводи противуставне споразуме који стварају независну државу на територији Србије.

Коштуница је рекао да ће ДСС пред Уставним судом Србије покренути поступак за оцјену уставности свих уредби које се заснивају на бриселским споразумима и захтјев да забрани њихова примјена док траје поступак оцјене уставности.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *