Косово: Тадић спреман за тежак посао

Предсједник Србије Борис Тадић изјавио је за ТВ канал „Јуроњуз” да после хапшења Ратка Младића не очекује да ће неко покушати да врши притисак на Србију да призна независност Косова. „Не очекујем да ће политичари Европске уније покушати да ме убједе да признам независност Косова. Они који тако нешто покушају неће успјети”, рекао је председник […]

субота, јун 4, 2011 / 08:49

Предсједник Србије Борис Тадић изјавио је за ТВ канал „Јуроњуз” да после хапшења Ратка Младића не очекује да ће неко покушати да врши притисак на Србију да призна независност Косова.

„Не очекујем да ће политичари Европске уније покушати да ме убједе да признам независност Косова. Они који тако нешто покушају неће успјети”, рекао је председник Србије упитан да ли је, након што су Младић и Радован Караџић у Хагу, Косово највећа препрека за улазак Србије у ЕУ.

„Истовремено, не очекујем да Србија може да покрене нови сукоб унутар ЕУ. Зато смо поднијели резолуцију у УН са 27 земаља ЕУ прошлог љета, којом смо отворили дијалог са Приштином”, казао је Тадић, чији је интервју у интегралном виду јуче емитован.

Према ријечима предсједника, постоје многа решења за Косово, али „та решења морају бити договорена”, а „друга страна флексибилнија, спремна за дијалог, храбра, иновативна”.

„Ако смо крути и ригидни не можемо пронаћи рјешење за проблеме присутне на Балкану више од 100 година. Нисам веома срећан што ти проблеми постоје и нисам крив што постоје више од 100 година, али очекујем и тражим од свих да узму у обзир и поштују српске интересе”, навео је Тадић.

На опаску водитељке да неће бити лако пронаћи решења он се запитао да ли је било лако наћи Младића, или ухватити Слободана Милошевића, Радована Караџића, двојицу бивших предсједника Србије, предсједнике Републике Српске, све генерале. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *