Косорка отворила сајам у Мостару

МОСТАР – Предсједница Владе Републике Хрватске Јадранка Косор у пословој зони Херцеговина данас је свечано отворила 14. међународни „Сајам господарства Мостар 2011.“. "Веселе ме подаци да на сајму учесвују представници четрдесет земаља регије и Европе. Можемо констатирати да ово вријеме и у политици и у господарству тражи одлучне и храбре људе, те одлучне и храбре […]

среда, април 6, 2011 / 15:14

МОСТАР – Предсједница Владе Републике Хрватске Јадранка Косор у пословој зони Херцеговина данас је свечано отворила 14. међународни „Сајам господарства Мостар 2011.“.

"Веселе ме подаци да на сајму учесвују представници четрдесет земаља регије и Европе. Можемо констатирати да ово вријеме и у политици и у господарству тражи одлучне и храбре људе, те одлучне и храбре потезе. Мислим да ће овај сајам бити стјециште добрих одлука које ће имати утицај и на привреду БиХ али и на сарадњу наше двије земље у јачању господарских односа", рекла је Ј. Косор, те додала како Хрватска даљње јачање господарских односа види и подручијима телекомуникација, градитељства, прехрамбене идустрије, производњи и преради алуминија.

Она је истакла како Хрватска ускоро завршава преговоре како би постала 28. чланица Европске уније.

"Надам се да ћемо преговоре завршити до јуна и ускоро постати чланица ЕУ, што је одлична порука цијелом југоистоку Европе, којем ћемо пружати подршку на еуроатланском путу, а што води ка крајњем циљу односно трајном миру и просперитету за наше државе", рекла је Ј. Косор.

Земља партнер овогодишњег сајма у Мостару је Италија коју је представљао министар за научна истраживања Републике Италије Ђузепе Пице.

"Улога земље партнера на овом сајму је за нас врло бтина и врло драга, те има за циљ продубљење економских и других односа двије земље. Економски интереси су увијек изнад политичких због чега смо увјерени да сарадњом између свих чимбеника, што економских тако и политичких, можемо изаћи из кризе у коју нас је довела 2009. година", рекао је министар Пице, те додао како је прошле године трговчка размјена између Италије и БиХ износила више од једне милијарде еура.

На отварању Сајма говорили су и директорица Сајма Далфина Бошњак, те градоначелник Мостара Љубо Бешлић

Овогодишње сајамске подманифестације су: Сајам туризма, Сајам књиге и графичке индустрије. На простору од 30.000 метара квадратних излаже преко 700 излагача из четрдесет земаља.

Након отварања услиједило је потписивање уговора о реконструкцији хидроцентрале Рама између Јавног предузећа Електропривреда Хрватске заједнице Херцег Босне и Кончар д.д. Загреб, те уговора између града Мостара и Дирекције за изградњу културно – спортског центра у Мостару.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *