Копа Америка: Хоће ли Јапанци постати Американци

ТОКИО – Међународна фудбалска федерација (ФИФА) размишља о привременој промјени правила како би омогућила mрепрезентацији Јапана наступ на Америчком купу(Copa America). Јапан је требало на јужноамеричком првенству од 1. до 24.јула да наступи у статусу госта, али је отказао долазак у Аргентину због ситуације у земљи после земљотреса и цунамија који су се догодили 11. […]

субота, април 9, 2011 / 14:23

ТОКИО – Међународна фудбалска федерација (ФИФА) размишља о привременој промјени правила како би омогућила mрепрезентацији Јапана наступ на Америчком купу(Copa America).

Јапан је требало на јужноамеричком првенству од 1. до 24.јула да наступи у статусу госта, али је отказао долазак у Аргентину због ситуације у земљи после земљотреса и цунамија који су се догодили 11. марта, пренијели су медији.

Наиме, због тешке је ситуације прекинуто јапанско првенство, а предвиђа се да ће се заостаци надокнађивати управо у јулу што би онемогућило наступ репрезентације.

Према садашњим правилима клубови нису дужни да пусте своје играче у репрезентацију с обзиром да је Јапан требало да буде само гост.

Међутим, ФИФА сада разматра могућност да нареди клубовима, европским и јапанским, да пусте играче како би Јапан ипак могао да игра у Аргентини, изјавио је председник Јапанског фудбалског савеза Јуњи Огура.

 

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *