Колаковић: Свјетски куп је ближи маратону него одбојци

Селектор репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да је учешће на Свјетском купу „ближе маратону него одбојци”, али да су његови играчи јако мотивисани и да ће настојати да се пласирају на Олимпијске игре. „Свејтски куп је велики изазов, пошто је то првенство свијета у малом, и то у доста тешкој дисциплини, која је ближа […]

понедељак, новембар 7, 2011 / 21:56

Селектор репрезентације Србије Игор Колаковић рекао је да је учешће на Свјетском купу „ближе маратону него одбојци”, али да су његови играчи јако мотивисани и да ће настојати да се пласирају на Олимпијске игре.

„Свејтски куп је велики изазов, пошто је то првенство свијета у малом, и то у доста тешкој дисциплини, која је ближа маратону него одбојци, јер се игра 11 утакмица за 15 дана, а само три екипе ће се пласирати на Олимпијске игре”, рекао је Колаковић новинарима у Београду на почетку припрема.

Одбојкашка репрезентација Србије је европски првак, а од 20. новембра до 4. децембра учествоваће на 12. Свјетском купу у Јапану. То је први квалификациони турнир за Олимпијске игре у Лондону 2012. године, а Колаковић је позвао 16 играча.

„Почетак је припрема, играчи долазе из својих првенстава са својим формама и својим проблемима. Немамо времена за неке велике поправке, али имамо времена да уђемо у колективни дух који нас је красио на Европском првенству”, рекао је Колаковић.

Србија ће играти у Групи А у првом колу у Нагоји, са Аргентином, Пољском и Ираном, док ће у другој рунди у Осаки играти против Јапана и Кубе. У трећој рунди екипа ће бити у Хамацуу, гдје ће се састати са Русијом, Италијом и Бразилом.

Последња, четврта рунда игра се у Токију, а ривали Србије биће ту Египат, Кина и САД.

„Наравно да је тешко правити прогнозе, али идемо у Јапан са великом жељом и надом да ћемо се пласирати на Олимпијске игре. Ако то немамо, не треба ни да идемо. Суштина је да имамо много проблема са повредама и видјећемо у наредним данима колико ће повријеђени и ‘ровити’ играчи моћи да нам помогну”, рекао је Колаковић.

Екипа још није комплетна, јер су Владо Петковић и Милош Никић добили дозволе селектора да заврше приватне послове, док Михајло Митић и Филип Вујић сутра играју првенствени меч између Црвене звезде и Партизана.

„Од уторка па надаље бићемо комплетни. У Београду ћемо се спремати без утакмица, јер ћемо их имати довољно у Јапану, у који највјероватније полазимо 17. новембра”, рекао је Колаковић.

На Колаковићевом списку налазе се:

Техничари: Владо Петковић, Михајло Митић и Никола Јововић.

Коректори: Иван Миљковић и Александар Атанасијевић.

Либера: Никола Росић и Филип Вујић.

Блокери: Драган Станковић, Марко Подрашчанин, Милан Рашић и Борислав Петровић.

Примачи: Никола Ковачевић, Милош Никић, Милош Терзић, Урош Ковачевић и Милош Вемић. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *