Киш у Архипелагу

Издавачка кућа „Архипелаг” управо је објавила роман „Башта, пепео” у оквиру великог пројекта „Изабрана дела” Данила Киша у седам књига, што је, практично, цјелокупна његова проза штампана у посебној луксузној опреми. „Архипелаг” је већ објавио први Кишов роман „Мансарда” и књигу прича „Рани јади”, а током маја биће објављени роман „Пешчаник” и две Кишове књиге […]

понедељак, април 25, 2011 / 16:34

Издавачка кућа „Архипелаг” управо је објавила роман „Башта, пепео” у оквиру великог пројекта „Изабрана дела” Данила Киша у седам књига, што је, практично, цјелокупна његова проза штампана у посебној луксузној опреми.

„Архипелаг” је већ објавио први Кишов роман „Мансарда” и књигу прича „Рани јади”, а током маја биће објављени роман „Пешчаник” и две Кишове књиге новела „Гробница за Бориса Давидовича” и „Енциклопедија мртвих”.

Књига прича из пишчеве заоставштине „Лаута и ожиљци” биће објављена у првој половини јуна. „Башта, пепео” је, вероватно, најпознатији роман Киша, велико дело о детињству и одрастању, али и о горком талогу искуства.

О овом делу Киш је, својевремено,у једном интервјуу рекао да се „ради о метафори, о страхопоштовању детета према оцу”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *