Kина против санкција Ирану

Кинеско Министарство спољних послова саопштило је данас да се противи једностраним санкцијама против Ирана, неколико дана након што је група земаља објавила нове казнене мјере против финансијског и енергетског сектора Исламске Републике.  "Кина је увијек била против једностраних санкција Ирану, а нарочито против проширења таквих санкција", рекао је новинарима портпарол Министарства спољних послова Лију Вејмин […]

среда, новембар 23, 2011 / 11:34

Кинеско Министарство спољних послова саопштило је данас да се противи једностраним санкцијама против Ирана, неколико дана након што је група земаља објавила нове казнене мјере против финансијског и енергетског сектора Исламске Републике.

 "Кина је увијек била против једностраних санкција Ирану, а нарочито против проширења таквих санкција", рекао је новинарима портпарол Министарства спољних послова Лију Вејмин и додао да санкције неће ријешити иранско нуклеарно питање.
САД, Велика Британија и Канада објавиле су прије два дана нове мјере против иранског енергетског и финансијског сектора, а Француска је предложила нове санкције "без преседана", укључујући замрзавање имовине иранске централне банке и суспендовање куповине иранске нафте.

Иранска нуклеарна криза заоштрила се након што је Међународна агенција за атомску енергију објавила извјештај у којем је речено да је Исламска Република у прошлости покушавала да направи атомску бомбу и да то можда чини и данас.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *