KЦ Бања Лука: Смијењен Станетић, именован Топић

Влада Републике Српске донијела је рјешење о разрјешењу генералног директора Клиничког центра Бањалука Мирка Станетића, а на функцију вршиоца дужности именовала је професора доктора Брану Топића. У саопштењу Бироа за односе с јавношћу Владе Републике Српске наводи се да је Влада смијенила Станетића на иницијативу Управног одбора ове институције, а на приједлог Министарства здравља и […]

петак, децембар 30, 2011 / 20:45

Влада Републике Српске донијела је рјешење о разрјешењу генералног директора Клиничког центра Бањалука Мирка Станетића, а на функцију вршиоца дужности именовала је професора доктора Брану Топића.

У саопштењу Бироа за односе с јавношћу Владе Републике Српске наводи се да је Влада смијенила Станетића на иницијативу Управног одбора ове институције, а на приједлог Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

”Управни одбор у образложењу иницијативе наводи да Клинички центар Бањалука има негативан тренд пословних резултата у овој и претходним годинама, те одсуство адекватних мјера за превазилажење таквог стања”, истиче се у саопштењу.

Управни одбор наводи да није остварена добра сарадња са генералним директором у вези са изналажењем најбољих пословних рјешења, те да је значајан број познатих стручњака доктора медицине напустио Клинички центар због овакве пословне политике, самовоље, ароганције и понижења, а лоша радна атмосфера одражава се и на функционисање установе у квалитету пружања услуга.

У образложењу иницијативе Управног одбора истиче се да није донесен нови правилник о организацији и систематизацији радних мјеста тако да се не зна потребан број запослених, а не постоји ни реалан план санације финансијских проблема и управљање трошковима, што не гарантује одрживост установе.

”У Управном одбору сматрају да је због тога дошло до застоја у припремним активностима око реконструкције Клиничког центра, а одређени негативни натписи у средствима јавног информисања, негативно утичу на афирмацију и промоцију Клиничког центра Бањалука”, наведено је у саопштењу.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *