Касиповић: У плану друга гимназија у Бањој Луци и православна у Бијељини

Министарство просвјете и културе Републике Српске планира да у наредној школској години отвори другу гимназију у Бањалуци и православну гимназију у Бијељини, потврдио је ресорни министар Антон Касиповић.   "Недвосмислена је потреба да Бањалука добије још једну гимназију, с обзиром на број становника града, ставове и закључке Актива директора средњих школа и Стратегију развоја средњег […]

уторак, октобар 16, 2012 / 12:56

Министарство просвјете и културе Републике Српске планира да у наредној школској години отвори другу гимназију у Бањалуци и православну гимназију у Бијељини, потврдио је ресорни министар Антон Касиповић.

 

"Недвосмислена је потреба да Бањалука добије још једну гимназију, с обзиром на број становника града, ставове и закључке Актива директора средњих школа и Стратегију развоја средњег образовања", рекао је данас Касиповић у Народној скупштини Српске током "Актуелног часа".

Одговарајући на посланичка питања, Касиповић је рекао да дјеца погинулих бораца Војске Српске имају предност при запошљавању.

"Тренутно сабирамо сва запажања из школа и других заинтересованих за ово питање. Правилник који смо пустили у примјену, а регулише ову област, извјесно ће претрпјети одређене измјене. Постоје два могућа рјешења, од којих је прво да у старту одредимо одређени број бодова за дјецу погинулих бораца и друго да се на другачији начин примјењују поједини критеријуми", закључио је Касиповић.(0 КОМЕНТАРА

  1. Dragi moj ministre, kako stojimo sa natalitetom, uskoro ćete moći zatvoriti i ovu jedinu gimnaziju u BL. A za pravoslavne škole… vjerovatno se i ne pitate u koje će škole ići djeca ateista i drugih vjeroispovjesti, jer pitanje je hoće li i biti te djece. Danas samo popovi i lopovi imaju dovoljno para da podižu djecu.

  2. Је ли министре, довољна је Бањалуци Гимназија, и мислиш у себи како је папа „обележио“ овај простор и још увек сања о енехазијској Бањалуци, а ти као верни слуга то и у дела да проведеш?

    Па о томе неће те ускоро нико ни питати, као ни твоје спољне и унутрашње налогодавце.Ово је православна землја у којој има доволјно места за све људе добре воље и вероисповести, али не и за клерикалне фанатике и рушитеље свега цивилизацијског. Распитај се код твојих српских истомишљеника и помагача.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *