Карика која недостаје: Пронађена нова врста диносауруса

Фосили лобање до сада непознате врсте дионосаурса пронађени су ове недеље. Прашина са остацима ове изумрле врсте пронађена је прије скоро цијелог вијека у музеју историје у Британији, али у то вријеме није било могуће идентификовати врсту. Остаци "Спинопс стернбергорум", нове врсте диноаурса објављени су у Великој Британији. Ова врста која је живјела прије 74 […]

среда, децембар 7, 2011 / 18:48

Фосили лобање до сада непознате врсте дионосаурса пронађени су ове недеље. Прашина са остацима ове изумрле врсте пронађена је прије скоро цијелог вијека у музеју историје у Британији, али у то вријеме није било могуће идентификовати врсту.

Остаци "Спинопс стернбергорум", нове врсте диноаурса објављени су у Великој Британији. Ова врста која је живјела прије 74 -76 милиона година, могла би бити карика која недостаје у развитку "Цератопсианс", диносаурса из усте врсте као што је "Трицератопс".

– Као да сте ставили два диносаурса и ставили их у блендер и добили потпуно нову врсту. Блендер је у ствари еволуција из једне групе диносаурса у другу. – рекао је др Мајкл Рајан, главни научник у “Институту за Палеонтологију у Кливленду”

Прашина са овим остацима пронађена је 1918. године и остављена у музеју у кутији са натписом “само прашина”.

Овај примjер доборо показује да се научна открића лако налазе на најневјероватнијим мјестима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *