Карађорђевићи положени на Опленцу, звиждуци за Дачића и Николића

Посмртни остаци краља Петра II, краљице Александре, краљице Марије и његовог брата принца Андреја Карађорђевића положени су у цркви Светог Ђорђа на Опленцу. Ковчег са посмртним остацима краља Петра Другог Карађорђевића у породичну гробницу унијели су припадници Гарде Војске Србије, док су ковчеге осталих чланова породице Карађорђевић унели чланови Удружења Краљевина Србија. Сахрани су присуствовали […]

недеља, мај 26, 2013 / 16:55

Посмртни остаци краља Петра II, краљице Александре, краљице Марије и његовог брата принца Андреја Карађорђевића положени су у цркви Светог Ђорђа на Опленцу.

Ковчег са посмртним остацима краља Петра Другог Карађорђевића у породичну гробницу унијели су припадници Гарде Војске Србије, док су ковчеге осталих чланова породице Карађорђевић унели чланови Удружења Краљевина Србија.

Сахрани су присуствовали предсједник Србије Томислав Николић, премијер Ивица Дачић, министри у Влади Србије, принц Александар и други чланови породице Карађорђевић.

Полагању ковчега присуствовали су чланови породице Карађорђевић и Крунског савјета.

Ковчези су положени у породичну гробницу Карађорђевића након свете литургије коју је служио патријарх српски Иринеј са свештенством.

Сахрани су присуствују и представници дипломатског кора, предсједник Републике Српске Милорад Додик, Војске Србије и бројни грађани који су окупљени око цркве.

У цркви има 39 гробних мјеста, а грађани поштоваоци круне моћи ће до касних вечерњих сати да одају пошту Карађорђевићима.0 КОМЕНТАРА

 1. Сасвим је јасно да је присуствоао и предсједник Републике Српске Милорад Додик, али у централном дневнику РТС:http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+1/1331074/%D0%94%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA.html о томe присуству ни ријечи. Како да новинари из Србије нису примјетили тако корполентну особу и неприкосновеног политичара-вођу Републике Српске??? Наставак коментара је непотребан.

 2. Грле,

  јуче је наш предсједник био тик уз престолонаследника чиме се РС може поносити. Најмање је битно што се неки уредничић дневника жели увући у шупак Дачићу јер аплауз који је Додик добио од народа више значи него некакво помињање у дневнику.

 3. Pa ko su urednici nego iz naroda?I vsilije je bio i d0 Karadjordjeviča. i do patrijarha, i kandidat za patrijarha ,i odlikovan silnim ordenjem, i narod mu je ljubio ruke i išao na propovijedi, a bio je predsjednikov adut, ali zasmrdi i opogani i obruka i crkvu, i narod. i odložiše ga na smetljište.
  A. šta tek čeka firčija….

 4. Приједор,
  могу разумјети да мрзиш Фирчија, али имам осјећај да ти је то опсесија и да пљујући Фирчија, по који пут промашиш и попљујеш и оне које не би требао. Овај пут патријарха и Карађорђевиће. Мој ти је савјет да га пљујеш кад си сигуран да у његовој близини нема никога или када си довољно концентрисан да си сигуран у погодак.

  Овако рафално, ем трошиш нерационално муницију, ем погађаш и недужне.

  Шумадинци су га јуче срдачно дочекали и јебаји га, тако је било. Да ли то заслужио је други пара опанака.

 5. Nema nedužnih, niti bezgrešnih, niti medju nama, a pogotovo medju „velikim“ koji su mogli, ili mogu, da utiču da život naroda čije su oni perjanice , barem malo učine ljudskijim, da prozovu i anatmišu one koji mu rade o glavi, one koji ga uvedoše u pakao bijede, a ne da ih primaju i goste.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *