Камерон честита Обами на ловини

Британски премијер Дејвид Камерон рекао је данас да земља мора да буде у приправности након убиства вође терористичке мреже Ал каида Осаме бин Ладена у Пакистану. "Ову вијест сви ће примити са радошћу широм земље. Наравно, ово није крај опасности и пријетње од екстремистичког тероризма и мораћемо да будемо опрезни у наредним седмицама", рекао је […]

понедељак, мај 2, 2011 / 08:07

Британски премијер Дејвид Камерон рекао је данас да земља мора да буде у приправности након убиства вође терористичке мреже Ал каида Осаме бин Ладена у Пакистану.

"Ову вијест сви ће примити са радошћу широм земље. Наравно, ово није крај опасности и пријетње од екстремистичког тероризма и мораћемо да будемо опрезни у наредним седмицама", рекао је Камерон у телевизијском обраћању нацији из своје резиденције.

Он је додао да је сјајан успјех што је пронађен и што више не може проводити своју кампању глобалног терора.

"Честитам америчком предсједнику Бараку Обами и свима одговорним за операцију", рекао је Камерон, додајући да је ово велики корак напријед.

Он је истакао да свијет данас треба да размишља о жртвама отровног екстремизма за који је Бин Ладен одговоран.

У свом ранијем саопштењу Камерон је рекао да би смрт Бин Ладена "донијела велико олакшање људима широм свијета.

У јулу 2005. године, четворица британских исламиста убили су 52 људи у самоубилачким нападима у систему градског саобраћаја у Лондону.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *