\’\’Кафана\’\’ на Менхетну међу најбољим ресторанима на свијету

Локал аутентичног назива „Кафана“, чији је власник Србин, а који се налази на Менхетну, уврштен је на листу 101 најбољег ресторана на свијету, према анализи америчког недјељника „Њузвик“. Овај ресторан налази се на Ист Вилиџу, у елитном дијелу Њујорка. Отворен је 2008. године и одмах је постао једно од омиљених мјеста за излазак у том […]

петак, октобар 12, 2012 / 10:30

Локал аутентичног назива „Кафана“, чији је власник Србин, а који се налази на Менхетну, уврштен је на листу 101 најбољег ресторана на свијету, према анализи америчког недјељника „Њузвик“.

Овај ресторан налази се на Ист Вилиџу, у елитном дијелу Њујорка.

Отворен је 2008. године и одмах је постао једно од омиљених мјеста за излазак у том дијелу града. Власник и идејни творац "Кафане" је Владимир Оцокољић, који је употријебио своје породично и професионално насљеђе да би створио простор у којем ће се свако добро провести и у који су сви позвани.

Како би пренио атмосферу доброг, старог боемског шмека, какав је некада постојао у ресторанима његових предака, Оцокољић је у Њујорк донио намјештај из кућа својих дједова, укључујући ту и један стари лустер. Његов отац, архитекта, стигао је у Њујорк и помогао сину да оствари свој сан.

У ентеријеру је задржана "гола цигла", карактеристична за Менхетн, али обогаћена бројним старим фотографијама породице Оцокољић и антиквитетним разгледницама старог Београда.

"Не могу да кажем да ‘Кафана’ представља типичну београдску кафану с почетка 20. вијека, али свакако представља моје виђење Београда, онаквог какав је записан у сећањима моје породице", испричао је Оцокољић за амерички портал Бтурн.
Како каже, и рецепти су оригинални и древни.

"Рецепти за пите и салате су од моје тетке, маме и баке, а за роштиљ су они из ‘Српског кувара’, објављеног још 1930. године", каже власник овог ресторана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *