Кадар ДНС на челу бањолучке скупштине

Представници бањалучких градских одбора СНСД-а, ДНС-а и СП-а постигли су данас начелни споразум о формирању и расподјели функција у градској управи, а према којем би позиција предсједника Скупштине града могла да припадне кадру ДНС-а, сазнаје „Глас Српске“. Према договору који су подржале ове три странке, идући корак је верификовање преговора на органима странака, послије чега […]

петак, октобар 19, 2012 / 20:55

Представници бањалучких градских одбора СНСД-а, ДНС-а и СП-а постигли су данас начелни споразум о формирању и расподјели функција у градској управи, а према којем би позиција предсједника Скупштине града могла да припадне кадру ДНС-а, сазнаје „Глас Српске“.

Према договору који су подржале ове три странке, идући корак је верификовање преговора на органима странака, послије чега ће јавности бити саопштени сви детаљи у вези са расподјелом власти у Бањој Луци послије локалних избора.

– Могу да кажем да је власт у Бањој Луци формирана и да су све три странке задовољне постигнутим договором. Када органи наших странака верификују начелни договор, што очекујем у идућим данима, упознаћемо јавност са свим детаљима – рекао је предсједник Градског одбора СНСД-а и будући градоначелник Бање Луке Слободан Гаврановић.

"Глас Српске" сазнаје да је на састанку договорена расподјела око 15 позиција у градској управи, али и да још има простора и могућности да дође до одређених промјена.

Од 15 позиција које се односе на руководећа мјеста у одјељењима, социјалистима би требало да припадну три, колико и ДНС-у, а остатком ће руководити СНСД.

СНСД-у ће припасти одјељења за финансије, комуналне и стамбене послове, Комунална полиција, те инспекција.

СП-у би, између осталих, припало Одјељење за друштвене дјелатности, а ДНС-у Одјељење за просторно уређење у Административној служби града.

Иако је раније предсједник Извршног одбора СП-а Саша Чудић спомињан као будући предсједник градске Скупштине у новом мандату, "Глас Српске" сазнаје да би ово мјесто могло да припадне кадру ДНС-а.

– Велике су шансе за то – рекао је извор "Гласа Српске" близак преговорима и додао да би идући састанак представника градских одбора странака могао да буде одржан већ у понедјељак.

Према ранијим подацима о изборним резултатима, СНСД ће имати 11 представника у новом сазиву Скупштине, ПДП и СДС по четири, ДНС, СП и Демократска партија по три, Народна демократска странка два, а један ће припасти националним мањинама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *