Ј. Косор у српском стану – кап у мору сличних случајева

Потпредсједник Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац изјавио је да у Хрватској постоје на хиљаде случајева сличних или најчешће још горих од случаја деложације српске породице Дробац, чији стан данас користи актуелни хрватски премијер Јадранка Косор. "Сви они представљају велику и недовољно освијетљену мрљу на савјести политике, правосуђа и јавности у Хрватској. На жалост, […]

недеља, новембар 20, 2011 / 10:48

Потпредсједник Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац изјавио је да у Хрватској постоје на хиљаде случајева сличних или најчешће још горих од случаја деложације српске породице Дробац, чији стан данас користи актуелни хрватски премијер Јадранка Косор.

"Сви они представљају велику и недовољно освијетљену мрљу на савјести политике, правосуђа и јавности у Хрватској. На жалост, случај Дробац није доспио у јавност због саме породице Дробац нити због хиљада и десетине хиљада других сличних или горих случајева, већ због данашње кориснице њиховог некадашњег стана Јадранке Косор", рекао је Пуповац.

Он је изразио бојазан да они који су `92. и `93. окретали главу или затварали врата да не би видјели како им комшије Србе са којима су до јуче пили кафу деложирају ни данас не поступају боље.

"Поновно упадају у колективну реакцију, а не суочавају се с оним што се стварно догодило", рекао је Пуповац за загребачки "Вечерњи лист".

Говорећи о предстојећим парламентарним изборима у Хрвватској, Пуповац је рекао да СДСС у 12. изборној јединици излази на мањинској листи с циљем да освоји три мандата, а у 9. једини излази са грађанском листом у намјери да освоји барем један мандат.

"Разлог за то је прво зато што је одавно јасно да три посланика није број који одговара могућем удјелу Срба у хрватском парламентарном животу и како би пробили изборни гето у који нас је Уставни суд прошлог љета вратио својом одлуком", рекао је Пуповац.

Подсјећајући да је СДСС након прошлих парламентарних избора 2007. године преговарао о формирању коалиције са тадашњим лидером ХДЗ-а Ивом Санадером и СДП-а Зораном Милановићем, Пуповац је рекао да СДСС није могао да прихвати једну од опција коју је заговарао Милановић, а која је предвиђала у власти и ХДССБ Бранимира Главаша.0 КОМЕНТАРА

  1. И овог ђубрета, продана пичко! Већ десет година он даје дигнитет ХДЗ-у тако што патиципира у власти са њима. Мрш!

  2. Ти стварно ниси нормалан,или никада ниси крочио ногом у Хрватску. Осим реинтегрисаног подручја Вуковара гдје се српске тробојке вијоре и на институцијама у осталом дијелу Хрватске не смију рећи да су Срби.
    Погледај некад сабор па ћеш видјети да има један СДП-заступник Србин који је ратовао читав рат у ХВ и опет када год хоће да га шиканирају само му кажу да је Србин а то је у Хрватској исто што и пас.
    Е сад,без обзира какав је муповац као човјек ипак је Влада Хрватске морала ради њега и фолирања ЕУ помоћи повратак Срба на своја од ХВ спаљена огњишта.

  3. Предизборна кампања.

    Будиша је потпуно у праву. Шта је г. Пуповац КОНКРЕТНО урадио на повратку Срба у ХР, враћању станарских права, повратку имовине и сл. Колико га цијене, подржавају, уважавају… и колико му Хрвати испуњавају жеље… говори и одлука Уставног суда ХР од недавно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *