Израелско обезбјеђење новинаркама: Грудњаке на сунце!

Новинарке Ал Џазире и из Турске одбиле да скину грудњак у провјери безбједности пред годишњу конференцију израелског премијера. Организатор одговорност пребацује на изралеску тајну службу која каже да је то „стандардна процедура“. Од новинарке катарске телевизијске мреже Ал Џазире персонал израелске безбједносне службе затражио је да скине грудњак током провјере пред синоћњу годишњу конференцију за […]

четвртак, јануар 13, 2011 / 11:42

Новинарке Ал Џазире и из Турске одбиле да скину грудњак у провјери безбједности пред годишњу конференцију израелског премијера. Организатор одговорност пребацује на изралеску тајну службу која каже да је то „стандардна процедура“.

Од новинарке катарске телевизијске мреже Ал Џазире персонал израелске безбједносне службе затражио је да скине грудњак током провјере пред синоћњу годишњу конференцију за стране дописнике премијера Бењамина Нетанијахуа, што је она одбила и није јој допуштено да уђе у салу.

После тог инцидента, читава екипа Ал Џазире одлучила је да бојкотује конференцију, а турски, као и дописници из неких других земаља су се жалили на претјерано детаљну контролу, означивши је понижавајућом.

Турске новинарке су такође одбиле да уђу на конференцију.

Новинарка Ал Џазире се потом обратила директору владиног прес офиса Орену Хелману, организатору конференције и објаснила због чега су дописници арапске новинске мреже одлучили да је бојкотују.

"Ми смо покушали да омогућимо брз и лак улаз страним новинарима у салу и чак смо послали обавјештење с назначеним сатима уласка. Жалим због сваког пропуста, али то је у потпуности одговорност Шин бет (тајне полиције)", објаснили су у канцеларији за медије израелске владе.

Шин бет је саопштио да су "сви гости били подвргнути безбједносној провјери у складу са уобичајеним безбједносним процедурама на таквим догађајима".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *