Излагачи из БиХ на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду

На 78. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду од 14. до 21. маја представиће се три фирме из Републике Српске (РС) и четири из Федерације БиХ, те један број фирми које неће имати самосталне штандове. Производе ће излагати "Агромонт" из Рогатице, "Еком" из Сарајева, "Јафа – комерц" из Благаја, "Еко лајн" из Мостара, "Дестилација" из […]

уторак, мај 3, 2011 / 14:12

На 78. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду од 14. до 21. маја представиће се три фирме из Републике Српске (РС) и четири из Федерације БиХ, те један број фирми које неће имати самосталне штандове.

Производе ће излагати "Агромонт" из Рогатице, "Еком" из Сарајева, "Јафа – комерц" из Благаја, "Еко лајн" из Мостара, "Дестилација" из Теслића, "КГХ" из Мостара и вински подрум "Комрад" из Требиња, који ће имати самосталне штандове на заједничком штанду БиХ, рекао је Срни директор Агенције за промоцију извоза при Спољнотрговинској комори БиХ Енес Алишковић.

Према његовим ријечима, остале фирме које неће имати самосталне штандове излагаће на заједничком штанду Спољнотрговинске коморе БиХ и Привредне коморе РС.

"Прошле године су ове двије коморе први пут организовала заједнички наступ привреде из прехрамбене индустрије БиХ на Новосадском сајму, који представља највећи и најреспектабилнији сајам прехрамбене индустрије у југоисточној Европи", истакао је Алишковић, додајући да је у фебруару одржана презентација овог сајма у Бањалуци и Сарајеву.

Он је рекао да су сајамске манифестације прилика да фирме изложе и представе своје производе, те да са предузећима из других земаља успоставе нове и обнове старе пословне контакте.

За више од три четвртине вијека постојања, Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду израстао је у највећу сајамску приредбу у југоисточној Европи.

Ова манифестација купља све који нешто значе или траже у пољопривреди, прехрамбеној индустрији, сточарству и привредним гранама који проистичу из аграра или су везани за њега. На сајму ће учествовати више од 1 500 излагача, од којих је 30 одсто из иностранства

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *