Издавачка кућа Мередит купује Тајм за око 1,8 млрд долара

Издавачка компанија „Мередит” из Алабаме саопштила је да купује њујоршки „Тајм” за око 1,8 милијарди долара, јавља агенција АП.

уторак, новембар 28, 2017 / 16:34

Извршни директор Тајма Стивен Лејс оцијенио је овај посао као „сјајну трансформациону и финансијску могућост за раст” два удружена магазинска гиганта.

Мередит са собом доноси листу часописа међу којима су „Better Homes & Gardens”, „Famili Circle”, „Allrecipes & Shape”, док Тајм поседује брендове који укључују „Тајм”, „Sports Illustrated”, „People”, „Fortune” и „Entertainment Weekly”.

Двије компаније су навеле да су њихови управни одбори једногласно одобрили споразум и да ће посао бити закључен почетком следеће године.

„Мередит” ће платити 18,50 долара по акцији у готовини за скоро 100 милиона акција „Тајма”.

Предсједник Управног одбора „Тајма”, Џон Фахеи, изјавио је да је продаја у најбољем интересу компаније и њених акционара, наглашавајући да постигнута цијена представља премију од 46 одсто у односу на ниво на ком су акције те медијске куће закључене 15. новембра, дан прије постизања договора.

Ми­ли­јар­де­ри Деј­вид и Чарлс Ко­ук по­ста­ли су дје­ли­мич­ни вла­сни­ци из­да­вач­ке ку­ће ко­ја из­да­је „Тајм”, „Фор­чун”, „Пипл” и дру­ге ма­га­зи­не. Про­пу­сни­ца за ула­зак у свијет ме­ди­ја ко­шта­ла их је 650 ми­ли­о­на до­ла­ра, ко­ли­ко су да­ли „Ме­ре­ди­ту” да би ова ме­диј­ска кор­по­ра­ци­ја пре­у­зе­ла вла­сни­штво над по­ме­ну­тим ча­со­пи­си­ма.

Ови ул­тра­кон­зер­ва­тив­ни ин­ду­стри­јал­ци по­ри­чу кли­мат­ске про­мје­не и тра­же уки­да­ње по­ре­за, уло­жили су у но­ви­не ко­је за­го­ва­ра­ју све су­прот­но!  Многи коментаришу да ће новостечену медијску моћ искористити у промоцију својих политичких циљева.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *