Ивица Осим и Дарко Љубојевић нормализују фудбал у БиХ

Ивица Осим изабран је за предсjедавајућег Комитета за нормализацију Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, а његов замjеник је Дарко Љубојевић. Прва сједница Комитета за нормализацију Фудбалског савеза Босне и Херцеговине завршена је у понедјељак након шестосатног засједања у Бечу. Главни закључак, поред именовања руководства, је да Скупштина ФС БиХ заказана за 26. мај, мора да […]

понедељак, април 18, 2011 / 17:01

Ивица Осим изабран је за предсjедавајућег Комитета за нормализацију Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, а његов замjеник је Дарко Љубојевић.

Прва сједница Комитета за нормализацију Фудбалског савеза Босне и Херцеговине завршена је у понедјељак након шестосатног засједања у Бечу.

Главни закључак, поред именовања руководства, је да Скупштина ФС БиХ заказана за 26. мај, мора да усвоји нови Статут, односно да пристане на именовање једног предсједника или ће суспензија бити продужена на годину дана.

Статут би требали усвојити исти чланови Скупштине, који су 29. марта на сједници у Сарајеву одбили приједлог ФИФА и УЕФА због чега је ФС БиХ и суспендован 1. априла.

Предсједник Комитета за нормализацију биће Ивица Осим, док је за потпредсједника именован Дарко Љубојевић, спортски директор бањалучког Борца.
На састанку су присуствовали представници УЕФА и ФИФА Ева Паскије, Марсел Бенц и Руди Заврл. Би Хсу представљали Ивица и Амар Осим, Драган Кулина, Елведин Бегић, Дарко Љубојевић, Сеад Кајтаз, Иван Беус, Фарук Хаџибегић, Душан Бајевић и Сергеј Барбарез.

Договорено је да се наредна сједница Комитета за нормализацију одржи до краја недеље, највјероватније у Сарајеву.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Када се појавила вијест о суспензији ФС БиХ, ја сам на овом мјесту написала да би људи из ФК Бррац требали да размишљају о оном шта ће да буде сутра, а не само о ономе што се дешава данас. Нажалост, била сам у праву, опет. Кратковида српска политика која се сада демонстрира и у спорту нас је и довела до овога. Није лош Устав из 1968., није лош ни онај из 1974., не може се ништа, прихватимо, све је то добро, не пријети никаква опасност… Када је опасност запријетила паметњаковићи су се разбјежали на све стране остављајући народу да се суочава са проблемом. Тако је и сада, па и у фудбалу! Дарко Љубојевић и његова групица су зарад једне утакмице у Европи спремни да жртвују фудбал РС сутра, али и да пропусте одличну прилику која се указала за самосталност ФСРС која се можда не може добити данас, али може у блиској будућности, ако будемо паметни. Сада тај и група шире приче да један предсједник баш ништа не смета. Када он и група буду схватили да ипак смета, биће касно! И од оваквог Савеза РС никада није имала никакву корист. Ни једна марка никада није дошла у РС. Чак и од оваквог Савеза, у којем смо били равноправни, свашта се могло очекивати. Прије пар година Борац је, по договору клубова и ФБиХ, избачен из Лиге, јер је неки трећеразредни Клуб побиједио Жељу, мислим, у сред Сарајева, а да прије тога није освојио ни бод на страни. Проблеми који евентуално, али сасвим сигурно ;)могу да се појаве, могли би бити поприлични. Е сада, како је све политика и политика је све, немојте да опет накнадном памећу као и у случају Суда и Тужилаштва рјешавамо проблеме. Они се рјешавају прије него што настану, и касније, када се појаве, треба се суочити са њима, али ако већ нешто раније може да се избјегне… било би добро. Срби су иначе велики љубитељи новца и ситне имовинске корист за коју су спремни да жртвују све и свашта!

  Биће занимљиво да видимо како ће се предсједник односити према овом питању!

 2. @anja
  Jao kako glup komentar

  Pa ljudi bi sad trebali zrtvovati sve ono sto su radili proteklih godina samo kako bi bili sitni nacionalisticki apetiti zadovoljeni.

  I po tebi bi najbolje bilo dugorocno da nas suspenduju i da nakon 10 godina skontamo da moramo usvojiti statut koji je isti za svaku clanicu FIFE/UEFE. Pa zar smo toliko glupi. Drago mi je sto oni koji trebaju razmisljati, za razliku od tebe ipak razmisljaju.

  A da ljude Borca ipak vode sportski entuzijazisti a ne nadobudni nacionalisti koji koroziraju svaki segment u BiH dokazuje i ovaj intervju:

  http://www.port.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=28227:radmilo-ipovac-fk-borac-je-majoriziran-od-fs-rs&catid=52:sport&Itemid=221

 3. Рикси, једном сам ти већ саопштила да немам намјеру да полемишем са тобом. Гледај своја посла, ово су наша.

  И баш зато што размишљам о фудбалу у СРПСКОЈ у наредних 10 година, нисам спремна, као ни велика већина, да га жртвујем зарад једне утакмице у Европи. Ако та једна значи да више неће бити ништа, а са вама и није могуће градити ништа, осим прегласавања, крађе, поткрадања… константних, од УИО преко спорта до судства…

  Ако нисмо научили лекцију, понављајмо је милион пута. Ја сам своју грађанску дужност испунила како сам могла, макар овако.

 4. @anja

  kad budes polemisala o fudbalu u svojoj mjesnoj zajednici, svom selu, onda je to samo tvoja stvar i to bih ti i ostavio a fudbal u BiH nije samo tvoja stvar niti ekskluzivno pravo jednog naroda.

  „баш зато што размишљам о фудбалу у СРПСКОЈ у наредних 10 година, нисам спремна, као ни велика већина, да га жртвујем зарад једне утакмице у Европи.“

  SUSPENZIJA NECE TRAJATI JEDNU UTAKMICU U EVROPI NEGO DOK SE GOD NE USVOJI STATUT!

  Ako ti razmisljas o fudbalu u SRPSKOJ u narednih 10 godina onda je jadan i bice jadan onaj o kome ti budes dugorocno razmisljala.
  Mada je, na osnovu ovakvih stavova jedini logican zakljucak da ti zapravo i ne razmisljas!

  Drago mi je sto Sipovac, Ljubojevic ostali rukovodioci Borca razmisljaju sportski o sportu.

  Jos mi je draza ideja sto predlazu da delegati u FSBiH budu predstavnici klubova a ne delegati iz entitetskih, kantonalnih i podrucnih saveza.

  http://www.port.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=28227

  Nedo Bog da su ograniceni kao ti Anja. Pa pos..li bi se po svom dugogodisnjem radu od uzdizanja Borca sa ruba provalije do prvaka drzave!

 5. Ања, ти као велики поборник дјела и рада снсд-а и њеног руководства мораш знати да је и први савез направљен њиховом иницијативом и рушењем тадашњих надлежности ФСРС, а највише залагањем покојног Јелића да се направи јединствен савез на државном нивоу!
  Па су се надодали борчеви функционери причама да “ не желе да играју по сеоским теренима, хоће европске мечеве, пун стадион,..бла,бла,бла..“ зато ме чуди, да се ти сад чудиш оваквом ставу и тако жустро реагујеш, наравно оправдано си кивна на ове космополите из Борца, али зар си нешто другачије очекивала из те кухиње!??

 6. Darko,
  Samo tri predsjednika.Ne budi vuk branković.Sport je politika.to je probni balon, stepenica ka uvođenju jednog predsjednika BIH.
  Ako nema tri predsjednika neka nema ni fudbalskog saveza BiH.

 7. Ako Borac i drugi klubovi odbiju statut onda se vracamo na stanje iz 2002 godine kad je savez pokrivao samo pola drzave a samo oni koji su bili clanovi FSBiH mogli su igrati evropske utakmice. Sto se tice klubova iz RS bojim se da ne bude po onoj koga nema bez njega se moze pa ce tako se klubovi iz RS opet naci u situaciji da se dovodi u pitanje svrha njihovog egistiranja.

  Bojim se politicke odluke koja ce biti na stetu klubova a politicka situacija ce ostati ista. Bio jedan ili tri predsjenika saveza.

 8. Rixadu,
  da sam dobar fudbaler, zapravo da sam izvrstan.Ne bih igrao za Srbiju, već isključivo za bosnu.Specijalizovao bih se za autogolove.
  Bolje vam je bez nas, i nama bez vas.

 9. Рамштајн, престани више да ми спочитаваш одбрану било кога. Никада нисам бранила ни СНСД ни њихово дјело, недјело, рад, нерад… Нажалост, и ти спадаш у екипу оних који критикују баш све и тиме губиш објективност. Мене не занимају партије, не занима ме ко је ко, мене занима Република Српска и народ. Увијек ћу критиковати свакога за кога мислим да уради нешто лоше, али ћу и да похвалим када ураде нешто добро.Нисам критиковала тадашње успостављање Савеза јер сам имала 20-ак година, нисам знала ништа о томе, али сте требали да то заустављате тада, у оквирима својих могућности.

  Морам још да кажем да поред тога што волимо новац, патимо од тога да нам неко каже да смо неко и нешто. Тако је г. Љубојевић сада помислио да је неки важан играч у причи зато што сједи за истим столом са Осимом, зато што су га позвале ФИФА/УЕФА… Дарко, исти ти који ти сада тапшу по рамену и говоре ти да си супер добар, много важан… ће сутра да ти се смију ако пристанеш на ово самоубиство. С обзиром да сам чула да је сједница у сриједу, консултуј правника, нека ти растумачи приједлог Статута (то је правни акт, ти о томе не знаш ништа), и видјећеш да је ПРЕПУН зачкољица, замкица… које сада не изгледају важно. НИЈЕ ПРОБЛЕМ САМО У ЈЕДНОМ ПРЕДСЈЕДНИКУ. Намјерно су нашли ову наивну групицу да насједне на причу!

  Све је политика, и фудбал је политика. ФИФИ/УЕФИ ово није пало на памет тек тако. Накнадна памет никоме неће помоћи. Надам се да ћете зауставити ово!

 10. @prijedor

  Da si fudbaler ne bi ti tako razmisljao

  Da ja mogu uticati na usijane nacionalisticke glave koje se nisu ohladile od rata rado bih to i uradio, cisto da spasim Borac i druge BiH klubove koji to zasluze, da igraju u evropi.

  Vjeruj mi da ako bude odluka da se kazne samo Srpski klubovi tj, oni koji saobtiraju UEFU/FIFU a odobri nastup u evropi klubovima koji ne sabotiraju meni bi bilo krivo.

  Puno je bolji fudbal u BiH kako se Borac vratio na staze stare slave i svarno bi bila tragedija da opet igra po livadama i protiv klubova kao sto su nekakvi BSKovi, celinci i druge vukojebine.

  Da nisi nacionalista, ovako bi razmisljao

 11. rixadu
  da se kazne klubovi što je tročlano predsjedništvo?ako zbog toga ,a ne iz nekog sportskog razloga, neka se kazne.
  sutra ce ta ista evropa reći: kaznićemo srbe raznim sankijama, bombardovaćemo ih ako ne pristanu na jednog predsjednika bih.
  Pa da alkalaji, komšići ,harisi i tihići hodaju po svijetu i, av av av!!!
  NE, ne, ne ,jednom predsjedniku, pa i po cijenu da nema fudbala.

  Darko, ne budi vuk branković!

 12. Javnost, tj. zainteresovane grupe i pojedinci trebaju se malo organizovati. Za početak par grafita na mjestima gdje se kreće ovaj Ljubojević, par dobacivanja u gradu, okrugli sto na ovu temu, pa evo i ova rasprava na internetu ili neka akcija na fejsu… sve to treba Ljubojevića ubijediti da tamo ne glasa za sebe i svoj stomak, već za sve nas. A naš interes je potpuno jasan – što jača Srpska i što zastupljeniji srpski interesi u institucijama BiH.

  Nemoj slučajno da neko pomislil da nam treba jedan Predsjednik pod uslovom da to bude Srbin. Sjećam se kako smo popušili foru za Ministra bezbjednosti BiH.

 13. Ања, ово што сада ради овај Дарко је исто радио и Јелић кад је био на челу нашег савеза, а ти као релевантан критееријум не можеш да мислиш да је довољно што ти ниси члан снсд-а, али подржаваш све што они раде, и кад додик каже РС=додик ти си ту прва да потврдиш, а кад волиш такву РС волиш и додика, шта год он радио, а све што је урадио је очај живи и то би и Филип Вишњић јасно видио!

 14. @priejdor

  Pa Katalonija koja je ekonomski, kulturno i sportski mocnija od nekih drzava prihvatila je taj statut i umjesto da razmislja destruktivno kao sto je slucaj u nasoj situaciji oni su uzeli svaku korist od UEFE/FIFE uz ciju je pomoc i njihova Barcelona postala najveci sportski kolektiv u istoriji a RS koja nikad nece biti katalonija smatra da moze ucijenjivati FIFU/UEFU

  Suspenzija ce biti ako se ne usvoji statut a ne zbog ukidanja troclanog predsjenistva. Sto se mene tice da traze 100 predsjednika ja bi pristao na to ako je takav zaista statut priznat od strane svih clanica UEFE/FIFE i bas me briga ko ce biti taj predsjenik. Ne zanimaju njegova krvna zrnca, samo me zanima da bude covjek koji zivi za sport.
  Hocel on biti Bosnjak, Srbin, Hrvat, Cigan, Zidov jebe mi se! Nikad nisam gledao ljude kroz nacionalnost nego kroz kakarter, kvlaitet i sturnost covjeka

  „da sam dobar fudbaler, zapravo da sam izvrstan.Ne bih igrao za Srbiju, već isključivo za bosnu.Specijalizovao bih se za autogolove“

  Da sam musliman rodjen u Sandzaku i da tamo zivim, a da sam vrsni fudbaler igrao bih za Srbiju i davao bih sve od sebe da doprinesem uspjehu jer bih bio u tom slucaju Srbijanac a moja drzava Srbija.

  Tvoj stav je dokaz ne samo da ti ne volis drzavu u kojoj zivis nego da je mrzis i to je upravo razlog ovako desturktivnih stavova po onom sto volis a to je bas neki klub iz RS koji bi mogao biti suspendiran i mozda cak i ugasen.

  Ne voliti nekoga nije isto sto i mrziti a mrznja je najnegativnija emocija koja te je i dovela do ove frustracije iz koje proizlaze ovako destrutkivni stavovi.

 15. @priejdor

  Pa Katalonija koja je ekonomski, kulturno i sportski mocnija od nekih drzava prihvatila je taj statut i umjesto da razmislja destruktivno kao sto je slucaj u nasoj situaciji oni su uzeli svaku korist od UEFE/FIFE uz ciju je pomoc i njihova Barcelona postala najveci sportski kolektiv u istoriji a RS koja nikad nece biti katalonija smatra da moze ucijenjivati FIFU/UEFU

  Suspenzija ce biti ako se ne usvoji statut a ne zbog ukidanja troclanog predsjenistva. Sto se mene tice da traze 100 predsjednika ja bi pristao na to ako je takav zaista statut priznat od strane svih clanica UEFE/FIFE i bas me briga ko ce biti taj predsjenik. Ne zanimaju njegova krvna zrnca, samo me zanima da bude covjek koji zivi za sport.
  Hocel on biti Bosnjak, Srbin, Hrvat, Cigan, Zidov jebe mi se! Nikad nisam gledao ljude kroz nacionalnost nego kroz kakarter, kvlaitet i sturnost covjeka

  „da sam dobar fudbaler, zapravo da sam izvrstan.Ne bih igrao za Srbiju, već isključivo za bosnu.Specijalizovao bih se za autogolove“

  Da sam musliman rodjen u Sandzaku i da tamo zivim, a da sam vrsni fudbaler igrao bih za Srbiju i davao bih sve od sebe da doprinesem uspjehu jer bih bio u tom slucaju Srbijanac a moja drzava Srbija.

  Tvoj stav je dokaz ne samo da ti ne volis drzavu u kojoj zivis nego da je mrzis i to je upravo razlog ovako desturktivnih stavova po onom sto volis a to je bas neki klub iz RS koji bi mogao biti suspendiran i mozda cak i ugasen.

  Ne voliti nekoga nije isto sto i mrziti a mrznja je najnegativnija emocija koja te je i dovela do ove frustracije iz koje proizlaze ovako destrutkivni stavovi.

 16. 1978, не знам шта се ово дешава, али ја се у задње вријеме у потпуности слажем са тобом! 🙂

  Рамштајн, мислим да ти ниси пратио о чему сам ја писала, то свакако није била похвала свему што ради Додик, баш напротив, али оно о чему си ти писао јесте критика баш свему што ради Додик, која се полако своди на напад на њега и због тога што нпр. стави кравату боје која се вама не допада. Ти, и још неки, нападате човјека чим му видите слику, и што се бар мене тиче, губите објективност. И, ја волим РС ко год да је на њеном челу! Ова сада тема… повезивати са Додиком, Филипом Вишњићем… нема смисла.

  Некако морамо ово зауставити. Акције које предлаже 1978 су сасвим н мјесту.

  Јуче каже Дарко да ће Савез банкротирати, нема донација од ових… Гдје је до сада био новац??? Колико је дошло у РС??? НИШТА! А сада ће као да почне да пристиже, када се не будемо ништа питали.

  Примјер који се дешава у рукомету ових дна показује како би функционисао систем да се ми у њему ништа не питамо. РК Босна неће да игра по већ договореном плану за одигравање неодиграних утакмица због њеног чешћа у ЛШ. Мораће, али сада, сутра, ако ово прође у фудбалу проћиће и у осталим спортовима, али и у политици, и онда нико ништа неће морати.

  Нека се и власт укуључи у ово, наравно у својим границама. Влада, предсједник… Ово је прије свега политичко и национално питање о којем не смије да одлучује појединац.

 17. е па видиш Ања мени је додик дегутантан јер се не бави својим послом, него таламбаса о свему док се кућа руши.. кад год је требало нешто значајно урадити он је био у мишјој рупи, тако и тај савез, толико је спискао лове да је могао направити савез да буде у рангу њемачког, а шта је он урадио?
  ништа, и то ништа помножи са ништа то је додик, а што га ја пљујем на сваком кораку, кажи гдје је то нешто што би било похвално у вези њега? његова кравата је његова ствар, само боље би му стајала она контра окренута кравата, да он има и мало мозга у оној главуџи, дотле ћемо се ми иживљавати на неком Дарку, овом, оном,..због чега? Да би показали да смо ми зајебали све на овом свијету, па онда ајде да полупамо оне судије по суду БиХ које је тамо додик инсталиро, да би бранили себе и њега од његових глупости!
  Само бих те питао шта он постиже са оним парама датим партизану, као спонзор игокеа-партизан? Зар није могао бар направити нама на Славијином стадиону рефлекторе па да личимо на нешто, а овако циркус, док он спонзорише своје пајтосе из БГ!

 18. Нажалост, ово се полако претвара у предизборни, постизборни… скуп подршке или осуде Милорада Додика у којем не желим да учествујем!

  Бављењем, константним, оним што је било, ко је, када, како… пристао на заједнички Савез…, то јесте важно, али то је било, не можемо да мијењамо оно што је било, ајде да видимо шта ћемо сада.

  Што се тиче обећаних, а никад реализованих рефлектора на стадиону Славије, прва сам то овде критиковала, као и финансирање Партизана док наш спорт пропада. То није тема сада!!! Тема је ово! Престанимо са присјећањем шта је некада било. То не можемо да мијењамо. Ако будемо наставили тим путем и овога ћемо се у блиској будућности само присјећати.

 19. Znaš šta Anja:lupetaš li lupetaš!
  1.Ne možeš voziti auto i motor, a da ne gledaš u retrovizor, da bi vidjela šta je iza tebe.Budućnost se nastavlja na prošlost i sadašnjost, kao što krov kuće ne možemo podići bez temelja i zidova,od čije valjanosti, zavisi kakav će on biti.
  Ako je pokojni jelić uradio ono što je uradio sa fudbalom, znaš i ko mu je odsvirao da to uradi.Misliš li da nešto zavisi i od Darka?Toga čovjeka ne poznajem, zato ga molim, da ne sluša onoga koji glumi boga.A, „bog“ je glasao i za nato, i za treći entitet, on bi i pontiju pilatu stegao ruku, za samo jedan zlatnik.
  Junaštvo, mudrost i čojstvo nalažu da nije, hoćeš li, ili nećeš učestvovati u podršci ili osudi, već moraš. A, samo debili, ne vide da smo u provaliji, iz koje nam nema povratka.

 20. Браво! Ето, док се ми препиремо, вријеђамо и присјећамо.. други раде посао. Типично српски!

  Невјероватно!!!

  Немам више намјеру да се бавим овом темом, препуштам је паметњаковићима, историчарима, колекционарима…

  И порука ФСРС који ће ипак дати посљедњу ријеч… обратите пажњу на то шта се дешава у рукомету, присјетите се како је Борац избачен из Лиге прије пар година, проанализирајте приједлог Статута, али како треба, и одлучите. Послије те одлуке више нема повратка на старо!

 21. Ako ima glupljih ljudi nego ovdje u BIH bog me ubio.
  Trosite bez veze energiju na te nacionalisticke gluposti,a svijesni ste svi da se nikada za nikada ne moze ovdje nista dijeliti tako kako vi hocete. Sto prije shvatite realnost,a to je BIH za sve,jedna reprezentacija,jedan predsjednik kako u fudbalskom savezu tako i svugdje, itd.,bit ce vam svima lakse.
  Jos nesto,pa kad se tako dijeli u BIH,zasto se do sad nista nije odvojilo.
  ODGOVOR:ZATO STO NE MOZE I NIKAD NECE

 22. @bake
  Znaš šta bake, legalista sam i , meni lično ovakva dejtonska, bih, dvoentiteska ne smeta,i naši političari lopovi samo zavaravaju trag da ne bi polagali račune za kriminal,zavaravaju narod, prosipaju bajke i plaše ga sa onim drugima.
  Ali, nikada ne reci nikad.72, god za vrijeme hrvatskog proljeća, tito je rekao da će prije sava poteći uzvodno nego hrvatska postane samostalna.Hrvatska posta samostalna, ali sava ne poteče uzvodno.
  I, još nešto, ako ćemo biti iskreni: bih i nije jedinstvena država, sve se odvojilo što se moglo odvojiti, niko ni skim.
  Nema bake, one države koja je vrijedna jednog jedinog života, bilo koje nacije.
  Izginuli su jadnici na sve tri strane.Za koga?
  Za lopove, i krimnalce.Na sve tri strane.Sve gori od gorega.

 23. @prijedor
  Znas sta komentar ti je i vise nego dvolican!

  Citajuciovaj komentar vidim da si svjestan cinjenice da je glavni uzrok svim problemima u ovoj drzavi (ekonomskim) korupcija i kriminal.

  Taj kriminal i korupciju nam serviraju vlastodrzci kroz pricu o toboze ugrozenosti pojedinih etnickih skupina u ovoj drzavi predstavljajuci svoje korumiprane guzice kao spasitelje naroda (a evo i fudbala).

  FS koji egzistira kao troclana azdaha je olicenje korumpiranosti u drzavi, glavni reprezent kriminala.

  Napokon se stvori prilika da se rascisti taj savez od likova veoma sumnjivih proslosti, stvori prilika da se pokusa napraviti normalan savez u kojem ce biti Bajevic, Osim, Hadzibegic, Barbarez… Ljudi koji su cijeli zivot posvetili fudbalu ali ti nisi za to!

  Ti si protiv toga!

  Ti si da ostanu ovi likovi koji nista kosntruktivno nisu uradili (osim za svoj dzep).

  Pa ako ti stvarno smeta taj kriminal koji pricas sto si onda protiv pokusaja da se rijesi taj problem u savezu?

  Ako se bojis za svoje Srbe da ce ih neko „ugroziti“ brate moj, evo ti imena Bajevic, Ristic, Petkovic, Barbarez, Glavas, Osim eto nisam ni jednog muslimana naveo. Mene ne zanima ko ima kakve krvne zrnce, mene zanima samo da li je rijec o strucnoj osobi a ako tebi smetaju muslimani ili se bojis da si „ugrozen“ ako ti muslimani budu predsjednici evo ja se ne bojim nijednog Srbina koji je rodjen u BiH i koji je ostvario fudbasku karijeru. Odaberi bilo koga i postavi ga na mjesto predsjenika.
  Meni ne smeta! Ako nisi za ovo kompromisno rijesenje onda molim te nemoj vise pricati o tom kriminalu i korupciji. AKo ista vise mrzim od kriminalaca to su oni koji samo blebecu, tuze i upiru prstom u drugoga a nisu sposobno nista konkretno poduzeti po tom pitanju. Onda radje suti nego sto ispadas tuzibaba!

 24. @rizi
  E, moj rizvanbeže, ja sam za dejtonsku bih, to znači za tročlano predsjedništvo.
  Uvjerili smo se da su politika i sport neraskidivo povezani, i smatam da je ovo probni balon za uvođenje jednog predsjednika u BIH.
  Ti bi da nam nam dovedete „srbe“ Mirka pejanovića i divljaka za predsjednike?
  Tako ste namagarčili i hrvate sa komšićem, pa sada u bih, opšte rasulo, umjesto da se borimo sa lopovima i kriminalnim tipovima, za koje je je siciilijancka mafija makovo zrnce.
  ponavljam, legalista sam , za dejtonsku bih sam, dakle za tročlano predsjedništvo, pa i u fudbalu.

 25. Rizvanbeže,
  pljuvati po bih nije štititi dejton, naprotiv, tako je čuvam.
  Jednom predsjedniku, ma iz kojeg naroda dolazio ne vjerujem.
  To su me naučili haris, alkalaj, komšić. Gdje god su otišli samo su av, av, av, protiv moga naroda.
  Odlično ona može funkcionisati i sa tročlanim predsjedništvom, samo kada ove lopove koji su sad na vlasti na svim stranama bacimo na smeće.
  Ovako, vi muslimani najviše kočite, tražeći nemoguće , nerealno.

 26. „pljuvati po bih nije štititi dejton, naprotiv, tako je čuvam.“

  I sam si rekao da si spreman zabijati sebi autogolove. To su bile tvoje rijeci a ne moje…….

  Fudbalski savez nije potpisan u Daytonu niti on odredjuje strukturu fudbala.

  „Ovako, vi muslimani najviše kočite, tražeći nemoguće , nerealno“
  Fudbal se mora urediti po principima FIFE/UEFE i to ne trazimo mi nego FIFA/UEFA,

  Moras se prvo upoznati sa cinjenicama da bi izgradio stav, ne znam ko ti je rekao da neko to od domacih trazi?

  Da te informisem i ovi nasi kriminalci su bili za odbijanje statuta ali kad su shvatili da odbijanjem nema vise fudbala u BiH oni su ga prihvatili.

  Moram priznati da jesi prepoznao problem ovaj drzave. To nisu ni Srbi, ni Hrvati niti Bosnjaci kao narodi vec kriminalci koji dolaze iz svih nasih naroda i koji nas pod krinkom zastite naroda guraju u sve veci ponor i neimastinu.

  Jedino rijesenje je taj da se ljudi biraju na pozicije po strucnosti a ne brojanjem krvnih zrnaca.

  Ti iako si prepoznao problem nisi spreman prihvatiti rijesenje. Ti se i dalje pitas koliko u tom savezu ima crnaca, bijelaca, Srba, Hrvata, Muslimana, Jevreja….
  A ja se pitam koliko u tom savezu ima ljudi koji se bave fudbalom, bas me zaboli sta su po nacionalnosti. Pa vise je Bosni dao Barbarez nego Suljo, Mujo, Munib ili ko je vec u tom savezu. Opet kazem ako se bojis da si „ugrozen“ od Barbareza evo ti predlozi ko ce biti taj predsjednik saveza.

  Izuzecemo kriterij nacionalsost a nek kriteriji budu igracka karijera u inostranstvu, da bude priznato sportsko ime u sprotskim krugovima, da je nastupao na nekom velikom takmicenju, da je dugi niz godina u fudbalu…….

 27. da,i dejton nije rekao da sport mora biti zajednički.I vuk sit, i ovce na broju, tročlano predsjedništvo.Nažalost, politika i sport su neraskidivo povezani, i ne mogu zamisliti da bilo ko bude sam predsjednik, da nema dva korektora. u bih je to jedino moguće, pošto dvojica uvijek rade o glavi trećem.Bilo, i na našu nesreću, uvijek biće.
  Napominjem, da sam ja za ovakvu , dejtonsku bih.Ne zato što je volim, već što BILO ČIJI nije vrijedan ni jedne države ,pogotovo ovako lopovske-kriminalno-nemoralne-sadističke-mafijaške…
  Svi borci, sa bilo koje strane, u grobu se prevrću kada vide ko uživa plodove njihove borbe: neborci, nulaljudi, kriminogeni ološ, ljudsko smeće…

 28. Moras odvojiti Dayton od FIFE/UEFE

  Fudbal mora biti zajednicki, to je rekla FIFA to je rekla UEFA. Bilo bi mi krivo da ostanu klubovi iz RS po strani i da neigraju Evropu. Bilo bi krivo da propadnu klubovi kao sto je Borac i da opet vladaju Laktasi i nekakve druge vokojebine

  2002 godine vi ste rekli da hocete zajednicki fudbal jer ste vidjeli da ako hocete da igrate evropu morate zajedno. Bilo bi steta velika za klubove iz RS ako sada necete zajedno.

  Igrali su klubovi iz federacije u evropi i bez klubova iz RS 2001 godine, tako da bi steta bila samo na Borcu i drugim klubovima iz RS

 29. Не мора одвајати ништа, ако У-ефи/фУфи смета што је босна двоентитетска држава, нек покрену инцијативу за мјењање нашег устава, граница, народа, нација, чега год хоће код нас шта се шабанишу са овим њих интересује ово, а не интересује оно…не интересује ни нас и готово, Борац ако нема други начин да игра Европу, него повиновањем одлукама федерације БиХ, онда боље да не игра никако.

 30. Rizvanbeže, i taj tvoj žal za fudbalom rs me plaši,jer nije iskren.Kako nas volite, dirljivo, nema šta.

  ako FIFA i UEFA tako kažu, neka one nacrtaju klubove i neka ih priključe savezu bih.
  Preživjeli smo mi i veće strahote, pa ćemo i neigranje Borca u evropi.Fudbaleri ako išta valjaju , neka idu u srbiju, u evropu , afriku, ili ako hoće neka dođu u Želju ili sarajevo.
  Uf, lijepo me nasekira ta tvoja žalost za klubovima iz rs!
  Ne možeš me ubijediti, i tačka.Pozdrav iz PD.

 31. cuj da FIFA mijenja ustav BiH.
  Pa nisu morali mijenjati ustav niti SAD, niti Belgije, Spanije ili bilo koje druge zemlje koja ima ili je imala nacionalistickih ili rasistickih problema
  Naravno da zalim Borac jer mi je draze gledati Banja Luku u premier ligi i lesinare nego Laktase, celinac ili neku drugu provinciju!

  Ne zelim ja tebe ubijediti.
  Nadam se samo da te bijeda i odlazak mladih ljudi nece morati ubjedjivati da ne valja svoj zavicaj tjerati u bijedu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *