Иванић: Неће бити ванредних избора

Предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Младен Иванић изјавио је данас да не вјерује да ће због немогућности постизања договора међу лидерима шест политичких партија о формирању Савјета министара БиХ бити одржани ванредни избори. Иванић сматра да се у Парламентарној скупштини БиХ не може обезбиједити парламентарна већина која би изгласала закон о њиховом одржавању. "Уколико би […]

субота, новембар 19, 2011 / 17:31

Предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Младен Иванић изјавио је данас да не вјерује да ће због немогућности постизања договора међу лидерима шест политичких партија о формирању Савјета министара БиХ бити одржани ванредни избори.

Иванић сматра да се у Парламентарној скупштини БиХ не може обезбиједити парламентарна већина која би изгласала закон о њиховом одржавању.

"Уколико би закон био донесен то би значило да владајуће партије саме себе кажњавају, а оне то неће урадити", рекао је Иванић током посјете Приједору, оцјењујући да су мале могућности да се у овом мандатном периоду формира Савјет министара.

Иванић је рекао да је противник формирања трећег ентитета у БиХ, јер сматра да би то ишло на штету РС.

Лидер ПДП-а данас у Приједору присуствује семинару Партије демократског прогреса на којем ће се говорити о припремама за предстојеће локалне изборе.

"Приликом мог боравка у Великој Британији и сусрета са Дејвидом Камероном договорено је да ће Конзервативна странка, са којом смо успоставили прије десет година сарадњу, подржати нашу партију и један од облика те подршке је данашњи семинар на којем ће нам своја искуства пренијети кључни људи који су водили кампању поменуте странке која је на претходним изборима побиједила у Великој Британији", рекао је Иванић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *