Италијански премијер још није скупио неопходну подршку

Мандатар за састав италијанске владе Енрико Лета изјавио је да још није обезбиједио неопходну подршку за владајућу коалицију. Он је данас разговорао са представницима парија лијевог и десног центра и да је још неизвјесно да ли ће у томе успјети. "Постоје потешкоће", казао је Лета током разговора са једном од неколико парламентарних група са којима […]

петак, април 26, 2013 / 08:27

Мандатар за састав италијанске владе Енрико Лета изјавио је да још није обезбиједио неопходну подршку за владајућу коалицију.

Он је данас разговорао са представницима парија лијевог и десног центра и да је још неизвјесно да ли ће у томе успјети.

"Постоје потешкоће", казао је Лета током разговора са једном од неколико парламентарних група са којима се састао данас у настојању да, дан пошто је одређен за мандатара, измири супротстављене партије и формира коалицију, јавио је АП.

На тај начин би се окончао ћорсокак у ком се земља налази од општих избора у фебруару, када ниједна партија није успјела да освоји већину у парламенту.

Роберто Сперанца, посланик Демократске партије, која је освојила највише гласова, након разговора са Летом је истакао да је потребно више времена да би се ријешили проблеми који коче постизање споразума, али да "земља, сада више него прије, не може да приушти да чека" нову владу.

Уколико Лета не успије да формира владу, то би значило расписивање нових избора, који би се можда поново окончали без конкретног резултата.

Раније данас партија десног центра Народ слободе Силвија Берлусконија саопштила је да ће подржати нову владу, али само ако мандатар пристане на економске приоритете, укључујући укидање пореза на примарно мјесто становања, док је љевица рекла да га неће подржати јер ће у влади бити мјеста и за конзервативце бившег премијера Берлусконија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *