Италија распустила власти града Калабрије због мафије

Влада Италије је данас распустила власти града Калабрије, пошто је један градски одборник ухапшен због повезаности са мафијом. Министарка унутрашњих послова Анамарија Кансељери обзнанила је јуче ову одлуку, која је уследила пошто се, након одборниковог хапшења из прошле године, администрација Калабрије нашла под лупом истражитеља. Калабрија је постојбина моћне мафијашке организације ‘Ндрангета. Овакве истраге се […]

среда, октобар 10, 2012 / 07:53

Влада Италије је данас распустила власти града Калабрије, пошто је један градски одборник ухапшен због повезаности са мафијом.

Министарка унутрашњих послова Анамарија Кансељери обзнанила је јуче ову одлуку, која је уследила пошто се, након одборниковог хапшења из прошле године, администрација Калабрије нашла под лупом истражитеља.

Калабрија је постојбина моћне мафијашке организације ‘Ндрангета.

Овакве истраге се спроводе на основу италијанског закона, како би се утврдило да ли је дошло до инфилтрације мафије у градске власти.

Кансељери је рекла да је донела одлуку како би се спречила била каква могућност да се администрација Калабрије „зарази” мафијом.

И раније су се због мафије распуштале градске власти, али се то до сада увек дешавало са мањим местима.

Калабрија је први главни град неке италијанске провинције у коме се то догодило.

Градом ће управљати три комесара до локалних избора, до којих ће доћи за 18 месеци.0 КОМЕНТАРА

  1. Хм. Ова прича ми звучи познато…ал не могу да се сјетим…мафија се инфилтрирала у градске власти…ма, сјетићу се ја.

    B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *