Истраживање каже да 77 становника РС подржава ЈМБГ протесте

Агенција Ипсос Пулс, на 510 испитаника у раздобљу од 14. до 19. јуна направила је истраживање јавног мнијења Босне и Херцеговине о недавним протестима у вези закона о јединственом матичном броју. На питање, у којој мјери подржавате протесте грађана у вези закона о јединственом матичном броју; 89 одсто испитаника на разини БиХ у потпуности или […]

петак, јун 21, 2013 / 23:07

Агенција Ипсос Пулс, на 510 испитаника у раздобљу од 14. до 19. јуна направила је истраживање јавног мнијења Босне и Херцеговине о недавним протестима у вези закона о јединственом матичном броју.

На питање, у којој мјери подржавате протесте грађана у вези закона о јединственом матичном броју; 89 одсто испитаника на разини БиХ у потпуности или донекле подржава протесте.

У Федерацији, подршка је већа, износи скоро 95 одсто. Мање од 5 одсто не подржава протесте. У Републици Српској 77 одсто испитаних слаже се са протестима. 18 одсто испитаних је против њих.

На питање против кога су протести усмјерени понуђено је пет одговора: 77 одсто испитаника на подручју БИХ, одговорило је да су протести генерално против свих политичара у Босни и Херцеговини,

У Федерацији је тај одстотак већи; 81 одсто испитаника мисли да су протести против свих политичара. 10 одсто, мисли да су усмјерени на државне парламентарце.

Два одсто мисли да су протести против представника српског народа, а по један одсто на оне који представљају хрватски и бошњачки народ.

У Републици Српској, 69 одсто испитаних мишљења је да су протести против свих бх. политичара. Седам одсто испитаних сматра да су демонстрације биле против парламентарних заступника.

12 одсто грађана Српске мисли да су протести против представника српског народа, 3 одсто против представника хрватског а 2 одсто против представника бошњачког народа.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *