Истрага: Да ли неко намјерно не извршава одлуку о ЈМБГ

Тужилаштво БиХ проводи истрагу да би утврдило да ли постоје појединци који у оквиру Парламентарне скупштине БиХ с умишљајем спречавају провођење одлуке Уставног суда БиХ о Закону о јединственом матичном броју грађана. Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић рекао је Срни да су медији погрешно интерпретирали да је истрага усмјерена на конкретно одређене парламентарце који су […]

недеља, јун 9, 2013 / 00:23

Тужилаштво БиХ проводи истрагу да би утврдило да ли постоје појединци који у оквиру Парламентарне скупштине БиХ с умишљајем спречавају провођење одлуке Уставног суда БиХ о Закону о јединственом матичном броју грађана.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић рекао је Срни да су медији погрешно интерпретирали да је истрага усмјерена на конкретно одређене парламентарце који су већ осумњичени.

"Циљ нам је да кроз истрагу утврдимо да ли неко од парламентараца свјесно опструише провођење одлуке Уставног суда БиХ и да ли ту постоји кршење закона, од чега зависе наше даље активности", објаснио је Грубешић.

Он је напоменуо да је Тужилаштво БиХ од Уставног суда БиХ 5. фебруара добило рјешење у којем се констатује да Парламентарна скупштина БиХ није провела одлуку Уставног суда БиХ о Закону о јединственом матичном броју грађана.

"Тужилаштво је након тога од парламента БиХ, затражило образложење, а одговор је био да је закон у процедури и да је током гласања одбијен", додао је Грубешић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *