Исави: Мубарак у јако лошем здравственом стању

Египатски министар унутрашњих послова Мансур ел Исави рекао је данас да је свргнути председник Хосни Мубарак исувише слабог здравља и да не би требало да буде померан из болнице у Шарм ел Шеику где га чувају полицијске снаге. Ел Исави је упутио писмо државном тужиоцу, који је раније одлучио да се свргнути председник пребаци у […]

среда, април 27, 2011 / 18:30

Египатски министар унутрашњих послова Мансур ел Исави рекао је данас да је свргнути председник Хосни Мубарак исувише слабог здравља и да не би требало да буде померан из болнице у Шарм ел Шеику где га чувају полицијске снаге.

Ел Исави је упутио писмо државном тужиоцу, који је раније одлучио да се свргнути председник пребаци у војну болницу у близини Каира, у коме је навео да је Мубараково здравствено стање исувише лоше, пренела је агенција АП.

Ел Исави је предложио да се причека са пребацивањем док се здравствено стање бившег египатског председника не стабилизује.

Мубарак (82) поднео је оставку у фебруару након 18 дана народних протеста.

Он је ухапшен и смештен у болницу у познатом египатском летовалишту на Црвеном мору, Шарм ел Шеику, под оптужбама за корупцију и наређење да се убијају демонстранти.

Мубарак је у болницу примљен због проблема са срцем. Њему је прошле године у Немачкој извађена жучна кеса.

Владин тим медицинских стручњака већ је одбацио могућност пребацивања Мубарака у затворску болницу Тора, где се налазе његови сарадници, укључујући његова два сина, премијера и шефове оба дома парламента због оптужби за корупцију, проневеру државних фондова и пуцања на демонстранте.

Близу 850 људи је убијено током протеста од 25. јануара до 11. фебруара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *