Иран ухватио још једног шпијуна ЦИА

Иранске власти саопштиле су данас да су ухапсиле држављанина те земље који је шпијунирао за САД, истичући да је то још један успјех Техерана у шпијунском рату против Вашингтона. Позивајући се на Министарство за безбједност државна телевизија јавила је да је ухапшена особа прошла обуку у америчким базама у сусједном Авганистану и Ираку и њен […]

субота, децембар 17, 2011 / 19:48

Иранске власти саопштиле су данас да су ухапсиле држављанина те земље који је шпијунирао за САД, истичући да је то још један успјех Техерана у шпијунском рату против Вашингтона.

Позивајући се на Министарство за безбједност државна телевизија јавила је да је ухапшена особа прошла обуку у америчким базама у сусједном Авганистану и Ираку и њен задатак је био да пружи лажне информације иранској обавјештајној служби.

"Овај агент ЦИА иранског држављанства почео је свој задатак након што је прошао обуку о кориштењу оружја, али њега су идентификовали ирански обавјештајни агенти и откривена је његова шпијунска мисија", наводи се у саопштењу, преноси телевизија.

Он је требало да покрене своју мисију из базе Баграм у Авганистану, али ирански агенти су му помогли да уђе у Иран и касније га ухапсили, наводи се у саопштењу.

Актуелни и бивши амерички званичници рекли су Ројтерсу у новембру да је Иран успио да открије идентитет неколико доушника ЦИА.

Иран је саопштио у мају да је ухапсио 30 људи због сумње да су шпијунирали за САД и прошлог уторка 15 лица је оптужено за шпијунирање за Вашингтон и Израел.

Шпијунирање у Ирану кажњава се смрћу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *